AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Izgara sosis nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Izgara sosis nasıl yapılır?​

Sosisin üzerinde koyu kahverengi bir renk olmalıdır. Bu durum mühürlendiğini gösterir. Sosisleri mühürledikten sonra orta ısılı ızgaraya alarak ortalama 10 dakika pişirin. Sosiste pembe renk kalmayacak şekilde pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sosis kızartma sosu nasıl yapılır?​

Sosis Kızartması (Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosisleri yarısına kadar 4’e bölelim.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Ketçap tereyağı ve baharatları sos tavasına alıp çok az suda ekleyelim. ( 2-3 yemek kaşığı kadar)
- Bir kaç dakika fokurdattıktan sonra altını kapatıp kızarttığımız sosislerin üzerine dökelim.

Büfe sosisli sosu nasıl yapılır?​

Büfe sosisli sosu nasıl yapılır?
İlk olarak derin teflon tencere veya tavaya salçamızı, ketçabı, şekeri ve suyu alıp kaynatalım. Ardından, sosislerimize derin olmayacak şekilde çapraz çizikler atalım. Sonrasında sosislerimizi kaynayan salçalı karışıma ekleyip, ağzını kapatalım.

Tencerede sosis nasıl yapılır?​

Tencerede sosis nasıl yapılır?
Sosisleri dilimledikten sonra, 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada bir kaç dakika pişirin. Ara sıra karıştırıp hepsinin biraz kızarmasını sağladıktan sonra bir kase içinde salçayı sıcak su ile ezin. Sosislerin üzerine salçalı sıcak suyu boşaltın. tuzunu baharatını ekleyip bir dakika kadar pişirin.

Kahvaltılık salça sosu nasıl yapılır?​

Isınan yağın üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı normal biber salçası ve 1 yemek kaşığı acı biber salçası ekleyin. Daha sonra salçaları hafifçe kokusu çıkana kadar ara ara kavurun. Ardından kavrulmuş salçanın üzerine 3 diş sarımsak rendeleyin. Tekrardan ara ara karıştırarak, 2 dakika kavurun.

Sosisin içinde hangi baharatlar var?​

Baharatlı Sosis Tarifi İçin Malzemeler
- Dilediğiniz kadar sosis.
- Kekik, karabiber, pul biber.
- Salça.

Hindi kokteyl sosis nasıl yapılır?​

Hindi kokteyl sosis nasıl yapılır?
Sosis Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosisleri yıkayıp kuruluyoruz.
- Sosislerin her birinin iki ucundan da dörde bölüp orta kısımı kesmeden bırakıyoruz.
- Tavamıza biraz yağı çok koyuyoruz.
- Kızmış yağımıza sosislerimizi atıp arada karıştırarak kızartıp servis ediyoruz.

Sosisli sandviç sosu nasıl yapılır?​

Sosisli sandviç sosu nasıl yapılır?
Zarları alınmış sosislerin üzerini keskin bir bıçak yardımıyla çizin. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir sos tenceresinde kızdırdıktan sonra domates salçasını ekleyip kısa bir süre kavurun. Sıcak su ve tuz ilave ettikten sonra karıştırdığınız şalçalı sos karışımına sosisleri atın. Kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişirin.
Aç Bitir sosis nasıl yapılır?​
Keskin bir bıçak alıp sosisleri bir ucundan diğer ucuna boylu boyunca kes. Sosisi (bir “kelebek” gibi) keserek iki yana aç ve kesmiş olduğun dolgulu yüzü aşağıya bakacak şekilde tavaya koy. İyice kızarana kadar bu şekilde pişir. Ayrıca daha hızlı pişirmek için sosisleri düzleştirebilir ve daha ince hâle getirebilirsin.
Sosis yemeği nasıl yapılır?​
Salçalı sosis yapmak için önce sosisleri küçük küçük dilimleyelim. Sıvı yağ ile birlikte sosisleri 2-3 dakika kadar tavada çevirin. Her iki yüzü de pişip sosisler kabaracaktır. Kızaran sosislerin üzerine salçayı ve domates sosunu ekleyelim.
 
İzgara sosis yapmanın ana adımlarından biri sosisin üzerinde koyu kahverengi bir renk oluşmasıdır, bu demek oluyor ki sosis mühürlenmiştir. Sosisleri mühürledikten sonra orta ısılı ızgaraya alarak yaklaşık 10 dakika pişirmek gerekmektedir. Sosislerin içinde pembe renk kalmayacak şekilde pişirildikten sonra afiyetle yenebilir. Bu yöntemle sosislerin lezzeti ve suluğu korunarak mükemmel bir pişirme sağlanmış olur.

Sosis kızartma sosu yapımı da oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. Sosisleri dörde böldükten sonra kızgın yağda kızartıp, sos tavasında ketçap, tereyağı ve baharatlarla hazırlanan sosu sosislerin üzerine dökmek yeterli olacaktır.

Büfe tarzı sosisli sos yaparken ise derin bir tencerede salça, ketçap, şeker ve suyu kaynatıp sosislerinize çapraz çizikler atarak sosa eklemeniz gerekmektedir. Ardından tencerenin kapağını kapatıp sosislerin lezzetini salçalı karışımla buluşturabilirsiniz.

Tencerede sosis yaparken ise sosisleri dilimledikten sonra sıvı yağda biraz pişirip salçalı sıcak suyu ekleyerek bir süre daha pişirmeniz gerekmektedir. Baharatlarla da lezzetlendirip kısa sürede enfes bir sosis yemeği ortaya çıkarabilirsiniz.

Kahvaltılık salça sosu yapımı da oldukça basit; sıcak yağın üzerine domates salçası, biber salçası ve acı biber salçası ekleyip kavurduktan sonra sarımsak rendesi ilave edip kavurarak hazırlayabilirsiniz.

Sosis içinde kekik, karabiber, pul biber ve salça gibi malzemelerle hazırlanabilir. Bu baharatlar sosa ekstra lezzet katacaktır.

Hindi kokteyl sosis hazırlarken sosisleri yıkayıp kuruladıktan sonra kızmış yağda kızartarak servis edebilirsiniz.

Sosisli sandviç sosu ise sosislerin üzerine kızmış yağda domates salçası ve sıcak su ile hazırlanan karışımı ekleyerek pişirme işlemiyle hazırlanmaktadır.

Son olarak "Aç Bitir sosis" adlı tarifte sosisleri boydan boya keserek iki yana açıp kızartabilir veya daha hızlı pişirmek için daha ince dilimler halinde tavada pişirebilirsiniz.

Üzerine salça ve domates sosu ekleyerek hazırlayacağınız sosis yemeği de oldukça lezzetli bir seçenek olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst