AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izcilik kulubu ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

İzcilik kulübü ne işe yarar?​

İzcilik doğa ile iç içe ve onu koruyup geliştirerek çocuk ve gençleri ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. İzcilik tüm çocuk ve gençlerin katılabileceği dil, din, ırk ve siyasal ayrım yapılmayan, üniformalı bir faaliyettir.

İzcilik nasıl yapılır?​

İzcilik din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. İzci gruplarının kendine has üniformaları bulunur. Dünya genelinde ondan fazla uluslararası teşkilat bulunmaktadır.

İzcilik belgesi nasıl alınır?​

İzcilik belgesi nasıl alınır?
a) Liderlik temel kursu belgesine sahip olmak. b) 20 yaşını doldurmuş olmak,. Oymakbaşı belgesi alınmış olsa da lider 21 yaşını dolduruncaya kadar sadece Oymakbaşı yardımcılığı yapar. c) Tescilli bir ünitede en az bir yıldır oymakbaşılık ya da oymakbaşı yardımcılığı yapıyor olmak.

İzci olmak için ne yapmak gerekir?​

İzci Lideri olabilmek için bir İzci Kulübüne girmek ve buradan lisans çıkartmak gerekir. Tabii bu süre zarfında İzci Üniformasına da sahip olmalısınız. Civarımda İzci Kulübü Bulamıyorum; http://www.tif.org.tr/ adresinden bulunduğunuz ildeki il temsilcimize ait bilgileri temin edebilirsiniz.

İzcilik lisansı ne ise yarar?​

(1) Kulüpler ile izci, lider ve izcilik gönüllülerinin faaliyetlere katılabilmeleri ve izcilik faaliyetinde bulunabilmeleri için tescil-lisans işlemi yaptırmaları gerekir.

İzcilik kulübü bize ne kazandırır?​

İzcilik kulübü bize ne kazandırır?
İzcilik; çocuğa kendisini tanıma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni arttırma olanağı hazırlar. Kişiyi İYİ VATANDAŞ- İYİ İNSAN olarak yetiştirmeye çalışır. İzcilik, kır ve ormanda yaşama sanatının öğretildiği bir eğitimdir. İzcilik, çocuğu disiplinli, cesur ve vatansever yapar.

İzci yemini nasıl yapılır?​

İzci Andı : “Tanrıya ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik türesine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ant içerim.”

İzcilik nedir 3 sınıf?​

İzcilik, herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır. İzcilik kısaca “İYİ İNSAN İYİ VATANDAŞ” yetiştirmektir. İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir.

İzcilik eğitimi nedir?​

İzcilik eğitimi nedir?
İzcilik, gönüllü, uluslararası, üniformalı, çeşitli yaş gruplarındaki gençlerin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal ve karakter gelişimine katkıda bulunan bir gençlik faaliyetidir. Okul ile aile eğitimleri arasında kalan boşlukları doldurur.

İzcilik kaç yaşında başlar?​

En az 20 yaşında olmalıdır ve küme başı kursunu bitirmiş kişidir. Küme başı yardımcısı: 18 yaşından küçük olmayan, en az LTK kursunu bitirmiş, küme başı tarafından seçilmiş kişidir. İzci: 12-15 yaşları arasında çocukların tescilli bir oymakta giriş şartlarını yerine getirmiş teşkilat üyesidir.

Izcilik çocuklara ne kazandırır?​

Cevap: İzcilik, herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır. Cevap: İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir. Cevap: İzcilik çalışmaları, hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.

İzci sözü nasıl verilir?​

İzci sözü nasıl verilir?
izci sözü
- oldukca uzun bir sozdur.
- sag el havaya kaldirilip sadece isaret,orta ve yüzük parmaklari birbirine yapisik sekilde dik tutulmak suretiyle verilen söz.
- izci kimdir, nedir bu kutsiyet?
- “izci yemini” olarakta adlandırılılır.
- senı hayatım boyunca unutmayacagıma,
- twitter.

Izci kampında neler yapılır?​

Grup liderleri başkanlığında uzun uzun yapılan yürüyüşler, ateş yakmayı ve temel ilkyardım bilgilerini öğrenme, yemek yapabilme, kamp çadırı kurma izci kampında neler yapılır sorusunun bazı cevaplarındandır.

Izci kime denir?​

İzci: 12-15 yaşları arasında çocukların tescilli bir oymakta giriş şartlarını yerine getirmiş teşkilat üyesidir. Oba: 6-8 izcinin bir araya gelmesi ve bir hayvan ismi altında oluşturdukları küçük gruba denmektedir. Oba başı: Obadaki çocukların kendi aralarında demokratik yöntemle seçtikleri çocuk lidere denir.

İzcilik bir spor mudur?​

İzcilik bir spor mudur?
İzcilik din, dil, ırk, ayırımı gözetmeksizin, herkesin katılabileceği, siyasi olmayan, eğitim amaçlı ve üniformalı bir gençlik hareketidir.

İzcilik kulübü, çocuk ve gençleri ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Doğayı koruyup geliştirirken bir arada olmayı ve sorumluluk almayı öğretir. İzcilik, hiçbir ayrım yapmadan herkesin katılabileceği gönüllülük esasına dayalı bir gençlik hareketidir.

İzcilik, liderlik temel kursu belgesine sahip olmak, 20 yaşını doldurmuş olmak, ve tescilli bir ünitede en az bir yıldır oymakbaşılık ya da oymakbaşı yardımcılığı yapmak gibi şartları yerine getirerek belge alınabilir. Bu belgeler izci lideri olabilmek için gereklidir.

İzci olabilmek için izci kulübüne girmek ve lisans çıkartmak gerekmektedir. Lisans işlemi kulüplere, izcilere ve liderlere faaliyetlere katılma ve izcilik yapma imkanı sağlar. İzcilik kulübü, çocuklara kendilerini tanıma, sorumluluk duygusu, özgüven gibi değerli kazanımlar sunar.

İzci Andı, izcilerin Tanrıya ve Vatanlarına karşı görevlerini yerine getireceklerine, izcilik prensiplerine uyacaklarına, diğerlerine yardım edeceklerine, kendilerini geliştirmek için çaba harcayacaklarına dair yeminlerini içerir.

İzci, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği ve paylaşmayı öğretir. İzcilik, hoşgörü, sevgi ve saygı gibi önemli değerlere dayalı bir gençlik etkinliğidir.

İzcilik eğitimi, gençlerin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal ve karakter gelişimine katkıda bulunan uluslararası bir gençlik faaliyetidir. Aile ve okul eğitimlerinin yanı sıra izcilik, gençlerin farklı yönden gelişimlerine katkı sağlar.

İzcilik, herkesin katılabileceği, siyasi olmayan, eğitim amaçlı ve üniformalı bir gençlik hareketidir. İzcilik, spor gibi belirli sınıfların yerine getirilmesi gereken bir faaliyet değildir; herkesin katılmasına olanak sağlar.

Geri