AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Izciligin tanimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İzciliğin tanımı nedir?​

İzcilik din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir.

İzciliğin amacı nedir?​

İzciliğin amacı nedir?
İzciliğin temel amacı; çocuk ve gencin bedensel, ruhsal, sosyal ve zihinsel yönden gelişmesini sağlamaktır.

İzcilik nedir faydaları nelerdir?​

İzcilik; çocuğa kendisini tanıma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni arttırma olanağı hazırlar. Kişiyi İYİ VATANDAŞ- İYİ İNSAN olarak yetiştirmeye çalışır. İzcilik, kır ve ormanda yaşama sanatının öğretildiği bir eğitimdir. İzcilik, çocuğu disiplinli, cesur ve vatansever yapar.

Izcilere ne denir?​

Izcilere ne denir?
İzci:Tescilli bir oymakta giriş şartlarını yerine getirmiş teşkilat üyesine izci denir. Oba : 6-8 izcinin bir araya gelmesi ve bir hayvan ismi altında o1uşturdukları gruba “oba” denir. Obabaşı: Obadaki çocukların kendi aralarından demokratik yöntemle seçtikleri “çocuk lidere” denir.
İzcilik kulübünde neler yapılır?​
Sabah Teftişi: Temizlik, düzen, kılık kıyafet, zamana uyum ve grubuna uyum kontrol edilerek, bunların alışkanlık haline getirilmesini sağlar. Bayrak Töreni: Her sabah yapılan bayrak töreni ile vatana millete ve bayrağa bağlılık vurgulanarak, milli duyguları güçlendirilir ve geliştirilir.

Izcinin özellikleri nelerdir?​

Izcinin özellikleri nelerdir?
İzciler, her zaman doğayı seven ve insanlarla iyi iletişim kuran bireylerden oluşur. Doğayı ve iletişim kurmayı sevmeyen kişilerin izci olabilme ihtimali bulunmaz. Kişiler, doğaya karşı her zaman aktif olmalı ve ne istediğini çok iyi bilmelidir.

İzcilik kuralları nelerdir?​

İZCİ TÜRESİ
- İzci sözünün eridir, şeref ve haysiyetini her şeyin üzerinde tutar.
- İzci, yurduna, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadıktır.
- İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur.
- İzci, herkesin arkadaşı ve bütün izcilerin kardeşidir.
- İzci, herkese karşı naziktir.

İzcilik nasil olur?​

İzcilik nasil olur?
İzcilik, doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi imkan ve becerileriyle doğada hayatta kalmalarını sağlamayı amaçlar. Bedenen ve ruhen doğa ile uyum sağlayan gençlerin, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler olarak yetişmesi izciliğin felsefesidir.

Izcilik kuralları nelerdir?​

Izcilere neden yavru kurt denir?​

Izcilere neden yavru kurt denir?
Yavrukurt terimi, izciliğe hazırlık çağı olan 7-11 yaş aralığındaki izciler için kullanılır. Oluşturdukları birliğe en küçük izci birliğine küme, liderlerine ise kümebaşı veya başkurt denir. Yavrukurt izcinin parolası “Yavrukurt çok çalışır”dır.
Izcilerin liderine ne denir?​
Ekipbaşı: Ekipteki gençlerin kendi aralarından demokratik yöntemle seçtikleri “genç lidere” denir. Ekipbaşı, ekibinin kaptanı ve temsilcisidir, yardımcısını kendisi seçer. Ekipbaşı Yardımcısı: Ekipbaşının seçtiği ve ekipbaşının olmadığı zamanlarda, ekipbaşının görevini üstlenen kişidir.

Izci olmak için ne yapmak gerekir?​

Izci olmak için ne yapmak gerekir?
İzci Lideri olabilmek için bir İzci Kulübüne girmek ve buradan lisans çıkartmak gerekir. Tabii bu süre zarfında İzci Üniformasına da sahip olmalısınız. Civarımda İzci Kulübü Bulamıyorum; http://www.tif.org.tr/ adresinden bulunduğunuz ildeki il temsilcimize ait bilgileri temin edebilirsiniz.
 
İzcilik genel olarak din, dil, ırk, cinsiyet gibi ayrımları gözetmeyen, herkese açık, gönüllülük esasına dayalı ve politik hedefleri olmayan bir gençlik hareketidir. İzciliğin amacı, çocuk ve gencin bedensel, ruhsal, sosyal ve zihinsel yönden gelişimini desteklemektir.

İzcilik faaliyetleri çocuklara kendisini tanıma fırsatı sağlar, sorumluluk duygusunu geliştirir, kendine güvenlerini arttırır ve iyi bir vatandaş, iyi bir insan olmalarını hedefler. Aynı zamanda izciliğin doğa ve orman yaşamına dair eğitimleriyle çocukları disiplinli, cesur ve vatansever bireyler olarak yetiştirir.

İzcilik kulüplerinde genellikle sabah teftişi ve bayrak töreni gibi etkinlikler düzenlenir. Sabah teftişi temizlik, düzen, kılık kıyafet, zamana uyum ve grup uyumunu kontrol ederken, bayrak törenleri ise milli duyguları güçlendirir ve vatana bağlılığı vurgular.

İzciler doğayı seven, iletişimi iyi olan bireylerdir. Doğayı ve iletişimi sevmeyen kişilerin izci olabilme ihtimali düşüktür. İzciler, doğaya karşı aktif olmalı, iyi iletişim kurabilmeli ve dürüst olmalıdırlar.

İzcilikte "İzci Türesi" adı verilen kurallar bulunmaktadır. İzci Türesi, izcinin sözünün eri olmasını, şeref ve haysiyetini korumasını, vatanına, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadık olmasını, başkalarına yardımcı ve yararlı olmasını, nazik ve kardeşçe davranmasını içerir.

İzcilik, gençlerin doğayı korumasını ve geliştirmesini, kişisel becerilerini geliştirmesini ve doğada hayatta kalmayı öğrenmesini amaçlar. Bedenen ve ruhen doğayla uyumlu gençlerin yetişmesi hedeflenir.

"Izci" terimi, izciliğe hazırlık çağındaki 7-11 yaş aralığındaki izcilere verilen isimdir. İzciler liderlerine genellikle "ekipbaşı" denir. Ekipbaşı, ekibin kaptanı ve temsilcisidir. Ekipbaşı yardımcısı ise ekipbaşının yokluğunda onun görevlerini üstlenen kişidir.

İzci olmak için bir İzci Kulübüne katılarak lisans çıkartmalı ve izci lideri olabilmek için belirli süreçleri geçmelisiniz. İzci kulübüne ulaşmak için [http://www.tif.org.tr/](http://www.tif.org.tr/) adresindeki il temsilcilerinden bilgi alabilirsiniz.
 
Geri
Üst