AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IYTE kac ogrenci var?

Editör

Yeni Üye

İYTE kac ogrenci var?​

Enstitümüzde 14 lisans, 24 yüksek lisans ve 19 doktora programında eğitim ve araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir. 6 yüksek lisans ve 4 doktora programı disiplinler arası alandadır. Bütün programlarımızda, yaklaşık 3851’i lisans olmak üzere, toplam 5383 öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir.

İYTE kaç bölüm var?​

Lisans eğitimine ise ilk olarak 1998-1999 akademik yılında 7 bölümde başlandı ve 2014 yılı itibarıyla 10 lisans, 25 yüksek lisans ve 12 doktora programında eğitim ve araştırma faaliyetleri sürdürülmektedir, 6 yüksek lisans ve 2 doktora programı disiplinler arası alandadır.

İYTE de hangi bölümler var?​

İYTE de hangi bölümler var?
Bölüm Tanıtım Videoları
- Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Biyomühendislik Bölümü
- Çevre Mühendisliği Bölümü
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
- Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
- Fizik Bölümü
- Fotonik Bölümü

İYTE Hangi bölüm?​

Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kısaltması olan “İYTE” , uluslararası alanda “IZTECH” olarak kullanılmaktadır.

Neden İYTE?​

İYTE’nin araştırma merkez ve laboratuvar altyapısı son derece gelişmiştir. Ancak, daha önemlisi, bu altyapıya erişim tüm İYTE’li araştırmacı ve öğrenciler için sınırsızdır. İYTE Kütüphanesi dinamizmi ve değişime öncülük eden yapısıyla, İYTE’nin araştırma ve eğitim altyapısının temel taşlarından biridir.

İYTE Mimarlık ne zaman kuruldu?​

İYTE Mimarlık ne zaman kuruldu?
Mimarlık Bölümü, Mimarlık Fakültesine bağlı olarak 1995 yılında kurulmuştur. Başlangıçta yüksek lisans ve doktoraya yönelik lisansüstü programlarda eğitim veren bölüm, 1998 yılında lisansüstü programların yanı sıra mimarlık lisans eğitimi de vermeye başlamıştır.

Iyte Urla arası kaç km?​

Sempozyum, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kampüsünde gerçekleştirilecektir. İYTE Kampüsü, İzmir şehir merkezine 45, Urla’ya 15, Çeşme’ye 35, Karaburun’a 55 km uzaklıktadır.

İYTE online mi?​

Yabancı dil hazırlık, lisans ve lisansüstü programlarda yer alan derslerin %40’a kadarı çevrimiçi ve geri kalan dersler ise yüz yüze yürütülecektir. Yüz yüze yürütülmesine karar verilen derslerin de %40’a kadarı ilgili Bölüm Kurulu’nun önerisi ve İYTE Senatosu’nun onayı ile çevrimiçi olarak yapılabilecektir.

İYTE'de toplamda 5383 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Bunların 3851'i lisans öğrencileridir. Enstitünün içerisinde 14 lisans, 24 yüksek lisans ve 19 doktora programı bulunmaktadır. Ayrıca, 6 yüksek lisans ve 4 doktora programı disiplinler arası alandadır.

İYTE'de ise 10 lisans, 25 yüksek lisans ve 12 doktora programı sunulmaktadır. 6 yüksek lisans ve 2 doktora programı ise disiplinler arası alandadır.

İYTE'de bulunan bölümler ise şunlardır:
- Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Biyomühendislik Bölümü
- Çevre Mühendisliği Bölümü
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
- Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü
- Fizik Bölümü
- Fotonik Bölümü

İYTE, Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün kısaltması olup uluslararası alanda "IZTECH" olarak da bilinmektedir. Enstitünün araştırma merkez ve laboratuvar altyapısı son derece gelişmiştir. İYTE'nin araştırma ve eğitim altyapısının temel taşlarından biri olan İYTE Kütüphanesi dinamik ve değişime öncülük eden bir yapıya sahiptir.

Mimarlık Bölümü, Mimarlık Fakültesine bağlı olarak 1995 yılında kurulmuştur. Başlangıçta yüksek lisans ve doktora programlarına yönelik lisansüstü eğitim veren bölüm, 1998 yılında mimarlık lisans eğitimi de vermeye başlamıştır.

İYTE Kampüsü, İzmir şehir merkezine 45 km, Urla'ya 15 km, Çeşme'ye 35 km ve Karaburun'a 55 km uzaklıktadır.

Yabancı dil hazırlık, lisans ve lisansüstü programlardaki derslerin %40'a kadarı çevrimiçi olarak yürütülmektedir. Yüz yüze yapılacak derslerin %40'a kadarı ilgili Bölüm Kurulu'nun önerisi ve İYTE Senatosu'nun onayı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Geri