AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IYS ye kimler kayit olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İYS ye kimler kayıt olmalı?​

Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İYS ne demek ne işe yarar?​

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.
İYS kimin?​
İleti Yönetim Sistemi (İYS), 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce sunulan ticari …

İYS güvenilir mi?​

İYS güvenilir mi?
İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

İYS ne zaman son?​

İYS ne zaman son?
İYS Kaydı İçin Son Tarih 31 Aralık 2021.

İYS izni nasıl alınır?​

İYS’ye başvurmak için istenen belgeler nelerdir?
- Hizmet Sağlayıcı’nın MERSİS numarası
- İmza yetkilisinin T.C. kimlik numarası
- Cep telefonu numarası
- Kurumsal e-posta adresi.
- Ticari elektronik ileti gönderimi yaptığı markaların tescil belgeleri ve e-İmza’lı İYS Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi.

İys sitesi güvenli mi?​

e-Devlet iys nasil kullanilir?​
e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekiyor.

Vatandaş İYS kimin?​

Vatandaş İYS kimin?
iys a.ş. tobb’un bir vakıf kuruluşudur.

İleti Yönetim Sistemi (İYS), ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin kayıt olması gereken bir sistemdir. Bu kayıt zorunluluğu, sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen kişileri kapsar. İleti Yönetim Sistemi'nde onayı olan alıcılara ticari elektronik iletiler gönderilebilir, bu sayede izinsiz ileti alınması engellenmiş olur.

İleti Yönetim Sistemi (İYS), hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Bu sistem, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sunulmaktadır. İYS'nin amacı, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktada güvenli bir şekilde tutarak onay ve ret işlemlerini kolaylaştırmaktır.

İYS'e kayıt olmak için gerekli belgeler arasında hizmet sağlayıcının MERSİS numarası, imza yetkilisinin T.C. kimlik numarası, cep telefonu numarası, kurumsal e-posta adresi, ticari elektronik ileti gönderimi yaptığı markaların tescil belgeleri ve e-İmza’lı İYS Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi yer almaktadır. 31 Aralık 2021 tarihi, İYS kaydı için son tarihtir.

İYS'ye e-Devlet üzerinden de başvurabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için e-Devlet sistemine giriş yaparak "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratmanız ve "Yeni İletişim Adresi Ekle" kısmından telefon numaranızı veya e-posta adresinizi eklemeniz gerekmektedir. Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız da önemlidir.

Son olarak, belirtmek gerekirse İYS'nin bir vakıf kuruluşu olan iys a.ş., TOBB'un bir parçasıdır ve İYS'nin işleyişinde görev alır.

Geri