Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iys nasil iptal edilir?

Editör

Yeni Üye

İys nasıl iptal edilir?​

SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

Telefonuma gelen bildirimleri nasıl kapatabilirim e-Devlet?​

E-DEVLET SMS İPTALİ İlk olarak yapmanız gereken e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmak. Giriş yaptıktan sonra arama kısmından “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” aramasını yapın. Onaylama metninin çıktığı sayfayı okuyup onayladıktan sonra, iletişim adresi ekle bölümünden telefon veya e-posta adresinizi seçin.

Mesaj engelleme nasıl yapılır?​

Mesaj engelleme nasıl yapılır?
Mesajlar uygulamasında bulunuyorsanız yazışmayı açın ve daha sonra kişi adına veya telefon numarasına dokunun. Bilgi ekranının alt bölümüne kaydırın ve engelle bölümüne dokunun. Ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra Mesajlar’a gidin. Daha sonra tek dokunuşla bilinmeyenleri filtrele seçeneğini aktif hale getirin.

Numarasız gelen mesajlar nasıl engellenir?​

mesajlar > ayarlar > mesajları engelle > ifadeyi engelle > mesajın sonunda yazan b ile başlayan kodu yazıp ekliyoruz.

İletişim izni iptali nedir?​

Vodafone’un size özel hazırladığı ayrıcalıklı kampanya, promosyon, servis ve diğer hizmetlerinden haberdar olmak istemiyorsanız IPTAL yazıp 5203’e kısa mesaj göndererek iletişim izninizi iptal edebilirsiniz. İzninizi yeniden açmak icin E* yazıp 5203’e kısa mesaj göndermeniz yeterli.

IYS kayıt süresi uzatıldı mı?​

IYS kayıt süresi uzatıldı mı?
Yönetmelik gereğince işletmelerin ticari elektronik ileti izinlerini İYS’ye kaydetmesi gereken süre 31 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla son bulmuştur.

e-Devlet üzerinden SMS iptali nasıl yapılır?​

e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. e-Devlet SMS iptali için tıklayınız. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz.

Numara engelleme nasıl yapılır e-Devlet?​

Çağrı Geçmişi/Son Aramalar bölümünü açın, Ekrandan istemediğiniz numaraya tıklayarak “Çağrı Ayrıntıları” bölümüne geçin, “Numara Engelle” yazısı karşınıza gelecek tıkladığınız anda engelleme işlemi başarıyla gerçekleştirilir.

SMS engelleme nasıl anlaşılır?​

SMS engelleme nasıl anlaşılır?
Tam mesaj, alıcının operatörüne bağlı olarak değişecektir; ancak bir numarayı aradığınızda numaranın “mevcut olmadığını” söyleyen bir mesaj alınıyorsanız fakat başka telefonlar (numaralar) o kişiye (numaraya) ulaşabiliyorsa numaranız büyük ihtimalle engellenmiştir.

Engellenen telefondan mesaj gelir mi?​

Bir telefon numarasını veya kişiyi engellerseniz bu kişiler yine de size sesli mesaj bırakabilir, ancak bildirim almazsınız. Gönderilen veya alınan mesajlar iletilmez.

Kurum numaraları nasıl engellenir?​

Engellemek istediğiniz bir numara, kurum, marka tarafından gönderilen SMS’i açın. Bilgi simgesine dokunun. Bilgi ekranını aşağıya doğru kaydırın ve bu arayanı engelle yazısına dokunun. Ayarlar > Mesajlar seçeneğini takip edin ve ardından bilinmeyenleri filtrele seçeneğini işaretleyin.

Belediye mesajları nasil iptal edilir?​

Belediye mesajları nasil iptal edilir?

Vodafone izin iptali nedir?​

Elektronik iletişim izni ne demek?​

Kısaca, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir. İYS kayıt yaptırmadan, onayı olmayan alıcılara sesli arama, e-posta ya da sms ile ticari elektronik ileti gönderilemez.

Ileti yönetim sistemi zorunluluk mudur?​

Ileti yönetim sistemi zorunluluk mudur?
İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu? Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İYS (İleti Yönetim Sistemi), ticari elektronik iletilerin düzenlenmesini ve izin alınmasını sağlayan bir sistemdir. İYS'ye kayıt yapmadan ticari elektronik ileti göndermek yasaktır ve bu durumda ciddi yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.

Eğer SMS ve arama iptalini gerçekleştirmek istiyorsanız, e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden SMS iptali için "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratarak işlem yapabilirsiniz.

Mesaj engelleme işlemi ise genellikle cihazınızın ayarlarından veya mesajlar uygulamasından yapılabilir. Bir kişiyi veya numarayı engellemek istiyorsanız, genellikle kişinin profil bilgilerine giderek "Engelle" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Numara engelleme işlemi e-Devlet üzerinden de yapılabilir. Çağrı Geçmişi veya Son Aramalar bölümünden istemediğiniz bir numarayı seçerek "Numara Engelle" seçeneğini kullanabilirsiniz.

Eğer bir numara sizi engellediyse, aradığınızda "mevcut değil" gibi bir mesaj alabilirsiniz. Bu durumda, genellikle o numaraya ulaşmak mümkün olmaz.

Umuyorum bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Eğer başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin!

Geri