AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IYS mesaj engelleme nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

İYS mesaj engelleme nasıl yapılır?​

İYS üzerinden reklam mesaj ve aramalarını engelleme
- #Adım 1: iys.org.tr web sitesine gidin.
- #Adım 2: e-Devlet, telefon numarası ya da e-posta adresi ile giriş yapın.
- #Adım 3: Telefon numarası, e-posta adresi gibi iletişim adreslerinizi kaydedin.
- #Adım 4: “İzinleri yönet” butonuna tıklayın.

İYS nasıl iptal edilir?​

İYS nasıl iptal edilir?
SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

Ileti yönetim sistemi zorunluluk mudur?​

Ileti yönetim sistemi zorunluluk mudur?
Yönetmelik gereğince ticari elektronik ileti göndermek isteyen hizmet sağlayıcıların İleti Yönetim Sistemi’ne kayıt olması zorunludur.

İYS güvenilir mi?​

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

Ileti yönetim sistemi kimler için zorunlu?​

Ileti yönetim sistemi kimler için zorunlu?
Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İYS sistemi ücretli mi?​

İYS sistemi ücretli mi?
İleti Yönetimi Hizmetleri Tüm hizmet sağlayıcılar İYS’yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.
Vatandas İYS kimin?​
şirketin tek hissedarı türkiye odalar ve borsalar birliği’dir.” vatandas girisine acılan uygulamadır, girip, mail ya da telefonunuzun hangi firmalarca sms ve mail gonderimine onaylı oldugunu gorebilirsiniz.

Tanımadığım numaraları nasıl engelleyebilirim?​

Tanımadığım numaraları nasıl engelleyebilirim?
Çağrı almak istemediğiniz telefon numaralarını engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz numara sizi aramaya çalıştığında, telefonunuz bu çağrıyı otomatik olarak reddeder….Bilinmeyen numaraları engelleme
- Telefon uygulamanızı açın.
- Diğer’e. dokunun.
- Ayarlar. Engellenen numaralar’a dokunun.
- Bilinmeyen’e dokunun.

Merhaba! İYS (İleti Yönetim Sistemi) hakkındaki sorularınıza detaylı cevaplar vermek beni memnun ediyor. İşte sorularınıza yönelik açıklamalar:

**İYS mesaj engelleme nasıl yapılır?**
Reklam mesaj ve aramalarını İYS üzerinden engellemek için öncelikle iys.org.tr web sitesine giderek e-Devlet, telefon numarası veya e-posta adresi ile giriş yapmalısınız. Ardından iletişim adreslerinizi kaydederek "İzinleri yönet" butonuna tıklayarak tercihlerinizi düzenlemelisiniz.

**İYS nasıl iptal edilir?**
İYS'yi iptal etmek için e-Devlet üzerinden ya da www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilir ve SMS ile arama aboneliklerinizi iptal edebilirsiniz.

**İleti Yönetim Sistemi zorunluluğu nedir?**
Ticari elektronik ileti göndermek isteyen hizmet sağlayıcılar, Yönetmelik gereği İleti Yönetim Sistemi'ne kayıt olmak zorundadır.

**İYS güvenilir mi?**
İYS, vatandaşların ticari elektronik ileti onaylarını güvenli bir şekilde yönetmekte ve tüm tercihleri tek bir noktada toplamaktadır. Bu sayede vatandaşlar kolaylıkla onay ve ret işlemlerini gerçekleştirebilirler.

**İleti Yönetim Sistemi kimler için zorunlu?**
Sesli arama, e-posta veya SMS gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi'ne kayıt olmak zorundadır.

**İYS sistemi ücretli mi?**
İleti Yönetim Hizmetleri tüm hizmet sağlayıcılar için ücretsiz olarak sunulmaktadır.

**Tanımadığım numaraları nasıl engelleyebilirim?**
Telefonunuzun çağrı engelleme özelliğini kullanarak tanımadığınız numaraları engelleyebilirsiniz. Genellikle telefon uygulamasında "Ayarlar" -> "Engellenen Numaralar" -> "Bilinmeyen" adımlarını takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Umarım bu detaylı cevaplar sorularınıza yardımcı olmuştur. Başka bir sorunuz olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz!

Geri