AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

IYS gelen mesaj ne anlama geliyor?

Editör

Yeni Üye

İYS gelen mesaj ne anlama geliyor?​

Tüketiciler, yeni uygulama ile maruz kaldığı ve telefonuna gelmesini istemedikleri mesajları İYS aracılığıyla tek tuşla reddedilebilecek. İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemi olarak tanımlanıyor.

İYS onayı nasıl alınır?​

İYS kısa mesaj numarası 3338, İYS kısa link veya İYS Mobil uygulaması kullanılarak İYS yoluyla onay alınabilir. İYS yoluyla alınacak onay/ret işlemleri için firma içi uygulamalarla doğrudan teknik entegrasyon sağlanabilir.

İYS kime ait?​

İYS kime ait?
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni ticari elektronik ileti izinlerinin ve şikâyet süreçlerinin yönetilebildiği ulusal bir platform kurmakla görevlendirmiştir.

Ileti yönetim sistemi kimleri kapsıyor?​

Ileti yönetim sistemi kimleri kapsıyor?
Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İYS sitesi güvenli mi?​

İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

Ileti Yönetim Sistemi onayı nedir?​

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

Ticari elektronik ileti onayı nasıl alınır?​

Ticari elektronik ileti onayı nasıl alınır?
Ticari Elektronik İletilerde Onay Alma
- Onayın yazılı olarak yahut başkaca her türlü elektronik iletişim aracı ile alınması mümkün.
- Onayda alıcı, ticari elektronik iletileri kabul ettiğine dair irade beyanını ortaya koymalıdır.
- Eğer fiziki ortamda yani hazırlar arasında bir onay söz konusu ise alıcının imzası aranır.

İYS kaydı nasıl yapılır?​

İYS kaydı nasıl yapılır?
İYS’ye başvuru online olarak e-devlet ya da www.iys.org.tr üzerinden şirket imza yetkilisinin elektronik imzası ile gerçekleştirilebilmektedir.

İYS Vatandaş ücretli mi?​

Tüm hizmet sağlayıcılar İYS’yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.

İYS ücretli mi?​

İYS ne demek ne işe yarar?​

İYS ne demek ne işe yarar?

Ileti yönetim sistemi nasıl çalışır?​

Ileti yönetim sistemi nasıl çalışır?
İleti Yönetim Sistemi Nedir? İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

Ticari elektronik ileti onayı ne demek?​

Firmaların müşterilerine ve müşteri adaylarına ticari elektronik ileti gönderebilmeleri için, öncesinde müşterinin konu hakkında aydınlatılmış ve onayının alınmış olması gerekiyor. Bu onay da yine her türlü elektronik iletişim aracı veya ortamlar vasıtasıyla veya ıslak imza yoluyla veriliyor.

İYS kaydı nedir?​

Vatandaş İYS org güvenilir mi?​

Vatandaş İYS org güvenilir mi?

İYS, "İleti Yönetim Sistemi" kısaltmasıyla bilinir ve Türkiye'de ticari elektronik iletişimde kullanılan bir sistemdir. Bu sistemin amacı, tüketicilerin telefonlarına istemedikleri mesajların gelmesini engellemek ve ticari elektronik iletileri daha düzenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmaktır. Tüketiciler, İYS aracılığıyla tek tuşla mesajları reddedebilir veya onaylayabilirler.

İYS onayı almak için 3338 kısa mesaj numarası, İYS kısa link veya İYS Mobil uygulaması kullanılabilir. Firmalar, tüm ticari elektronik iletilerini İYS üzerinde kaydettikleri ulusal bir veri tabanı sistemi olan İYS'ye entegre edebilirler. Bu sayede sadece onayı olan alıcılara ileti gönderilebilir.

İYS, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülmektedir. Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin İYS'ye kaydolması zorunludur. İleti Yönetim Sistemi, vatandaşların ticari elektronik ileti onaylarını güvenli bir biçimde tutar ve onların onay/ret işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlar.

İYS'nin sitesi güvenlidir ve vatandaşlar tüm onaylarını burada tutabilirler. Onay alındığı gibi mevcut onaylar için ret işlemi de İYS üzerinde gerçekleştirilebilir. Ticari elektronik ileti onayı, alıcının ticari iletileri kabul ettiğine dair irade beyanını içerir ve yazılı olarak veya elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir.

İYS kaydı, e-devlet veya www.iys.org.tr üzerinden şirket imza yetkilisinin elektronik imzasıyla yapılabilir. Özellikle İYS Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı işlevler için ücretsiz olarak kullanılabilir.

İYS, ticari elektronik iletilerin düzenli şekilde yönetilmesini sağlayan bir sistemdir. Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin İYS'ye kaydolması gerekir ve alıcılar da onaylarını burada tutabilirler.

Son olarak, "Vatandaş İYS org güvenilir mi?" sorusu, vatandaşların İYS'nin güvenilirliğine yönelik endişelerini yansıtıyor olabilir. İYS, resmi bir platform olduğu için güvenilirdir ve tüketicilere ticari elektronik iletileri daha etkin bir şekilde yönetme imkanı sunar. Bu nedenle, İYS'ye güvenilir bir şekilde başvurabilirsiniz.

Geri