- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
IYS entegrasyonu nedir?
İleti Yönetim Sistemi, hizmet sağlayıcı firmaların potansiyel müşterilerine tanıtım amaçlı ticari elektronik iletilerini (SMS, e-Posta ve arama yoluyla) gönderebilmek için aldıkları onayları saklayıp yönetebildikleri, alıcıların ise bu iletilere ret veya onay yanıtı verebildiği sistemdir.IYS API nedir?
İYS API nedir? API (Application Programming Interface), farklı yazılım uygulamalarının birbirleriyle etkileşime geçmelerine olanak sağlayan servis çözümüdür. İYS API kullanılarak, İYS uygulamaları üzerinden yapılabilen işlemler karşı taraf uygulamalarıyla da gerçekleştirilebilir.IYT sistemi nedir?
İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.
API dokümantasyonu nedir?
Api (Application Programming Interface) yani Uygulama Programlama Arayüzüdür. Bir uygulamaya ait işlevlerin ve üretilen verilerin başka uygulamalarda da kullanılabilmesi için geliştirilen arayüzün adina API denir.
IYS uygulaması nedir?
İYS uygulaması, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir.Vatandas İYS guvenli mi?
İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir.İYS kimler kayıt olmalı?
“Türkiye’de yerleşik olsun ya da olmasın, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ya da tüzel kişilerin anılan mevzuat hükümlerine uygun davranması ve Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) kaydolması gerektiği değerlendirilmektedir.”
Il yönetim sistemi nedir?
İYS yani İleti Yönetim Sistemi, Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren e-ticaret kanunlarına göre Ticaret Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yönetilen, izin ve şikayetlerin düzenlendiği ulusal bir veri tabanı platformudur.