AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyot tedavisi kac gun surer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

İyot tedavisi kaç gün sürer?​

Bu tedavi yönteminde, hastaya ağız yoluyla iyot-131 olarak adlandırılan, kapsül şeklinde bir ilaç verilir. Hastaya verilen doza bağlı olarak tedavi süresi 1 ila 3 gün arasında değişebilir. Bu süreçte hasta, hastanede kalır ve ziyaretçi kabul edilmez.

Radyoaktif iyot tedavisinin yan etkileri nelerdir?​

Radyoaktif iyot tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Radyoaktif iyot tedavisi (RAİT) genellikle iyi tolere edilmekle birlikte, yüksek aktivitelerde halsizlik, boyun ağrısı, ödem; gastrointestinal ve hematopoetik sistemlerde, tükürük ve nazolakrimal bezlerde, gonadlarda çoğu zaman geçici işlev bozukluğuna yol açabilir; yüksek kümülatif dozlarda nadiren ikinci primer …

İyot vücuttan ne kadar sürede atılır?​

Vücudun diğer kısımlarında tutulan iyod az miktardadır ve dokulara herhangi bir zararı yoktur. Radyoiyod; vücuttan çoğunlukla idrar yolu ile, bir kısmı ise tükürük, ter ve dışkı ile atılır. Atılmayanlarda bir süre sonra kendiliğinden yok olur, 10 gün ila 1 ay arasında vücudunuzda radyasyon kalmaz.

Atom tedavisi sonrası kaç gün?​

Atom tedavisi sonrası kaç gün?
Tedaviden sonra hastalar en az 2 gün işe dönmemelidir. Eğer diğer insanlarla (özellikle gebelerle) yakın temas söz konusu ise bu süre daha da uzatılmalıdır. Ne kadar süre sonra işe başlanması gerektiğine hekiminiz karar verecektir.
Atom tedavisinin yan etkileri nelerdir?​
Atom tedavisinin bazı yan etkileri olabilir. Nadiren de olsa geçici bir süre için boyunda ağrı veya hassasiyet gözlenebilir. Tükürük bezlerinde şişlik görülebilir. Mide rahatsızlığı olan kişilerde tedaviden sonraki erken dönemde mide bulantısı görülebilir.

Atom vücuttan kaç günde atılır?​

Atom vücuttan kaç günde atılır?

Alerjik şokta ne yapılmalı?​

Alerjik şokun temel tedavisi adrenalindir. Yanında bilgilendirme kartı bulunan, adrenalin oto enjektörü taşıyan hastalara acil olarak üst bacak dış yan yüzüne kas içi uygulanmalıdır. Hastada bir düzelme olmazsa adrenalin aynı dozda 5-15 dakika aralıklar ile yapılmaya devam edilmelidir.
 
Atom tedavisinin vücuttan atılma süresi kişiden kişiye değişebilir. Genellikle radyoaktif iyotun vücuttan atılma süresi 10 gün ila 1 ay arasındadır. Bu süreçte radyoaktif iyot, vücuttan çoğunlukla idrar yoluyla atılırken bir kısmı da tükürük, ter ve dışkı yoluyla vücuttan uzaklaştırılır. Atılmayan radyoaktif iyot parçaları ise zamanla kendiliğinden yok olur ve vücutta radyasyonun kalmadığı bir noktaya gelinir.

Alerjik şok durumunda yapılması gerekenler arasında temel tedavi olarak adrenalin uygulaması bulunmaktadır. Alerjik şok yaşayan kişilerin yanlarında bilgilendirme kartı ve adrenalin oto enjektörü bulundurması önemlidir. Adrenalin, acil durumda hastanın üst bacak dış yan yüzüne kas içi olarak uygulanmalıdır. Ancak hastada bir düzelme olmaması durumunda belirli aralıklarla adrenalin uygulamasına devam edilmelidir. Bu süreçte hastaların bir sağlık profesyonelinden ya da doktordan yardım almaları önemlidir.
 
Geri
Üst