AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İyi Turk Kahvesi Nasıl Yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Turk kahvesi nasıl yapılır
Turk kahvesi yapımı
Turk kahvesi pişirmenin puf noktası

imagesiyiturkkahvesinasilyapilir5afab47d71f14

Turk Kahvesinin Cekilmesi

Leziz bir Turk kahvesi hazırlamanın ilk adımı kahve cekirdeklerinin cekilmesi ile başlar Unutmayın ki, Turk kahvesinin en onemli ozelliklerinden bir tanesi kahve cekirdeklerinin mumkun mertebe ince cekilmesidir Turk kahvesi dunyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş icin elle cevrilen ya da elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz

Ama gunumuzde, artık hemen herkes hazır kavrulmuş ve cekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Turk kahvesini satın alarak kahvenin cekilmesi adımını atlayabilirsiniz

Turk Kahvesinin Pişirilmesi

Turk kahvesinin bir diğer kendine has ozelliği ise pişirilmesi esnasında ortaya cıkar Turk kahvesi diğer kahveler arasında kaynatılarak hazırlanan tek kahve turudur Kahvenin lezzetinde onemli olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı uzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki unsur ise kullanılacak suyun kalitesidir Kesinlikle musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir

Kahve fincanınızı ağzına kadar soğuk icme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan icin iki cay kaşığı kahve (bu yaklaşık olarak 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza gore ilave edin Esmer şeker daha sağlıklı olsa da Turk kahvesinde beyaz şeker daha iyi kopuk elde etmenizi sağlar Bu arada, kahvenizi mumkun olduğu kadar az şekerler icin ki kahve tadını daha guclu olarak alın

Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın Sakın yuksek ateşte cabuk pişirmeye calışmayın

Yaklaşık bir dakika icerisinde kopuğunuzun oluştuğunu goreceksiniz Bu kopuğu fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan kopuğu tekrar fincana alın Bu kopurtup kopuğu alma işlemini tercihen 1 ya da 3 kez tekrar edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın
 
Geri
Üst