AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi tarim uygulamasina nasil gecilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi tarım uygulamasına nasıl geçilir?​

Tarımsal üretim yapan kuruluşlar, bu anlamda üretime başlamak için, İyi Tarım Uygulamaları denetim ve belgelendirme yetkisi olan bir belgelendirme kuruluşuna başvurmak zorundadır. Bu yetkilendirmeyi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapmaktadır. Bu şekilde üretim sürecinin kayıt altına alınması sağlanmış olacaktır.

Iyi bir tarım yapabilmek için neler gerekir?​

İyi tarım Uygulamaları sertifikasına sahip ürünün;Kimyasal,fiziksel,mikrobiyolojik kalıntılar içermediği, çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan,işçi ve diğer canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin tarımsal mevzuatına uygun olarak …
İyi Tarım Uygulamaları sertifikasını tarımsal üretim yapan üreticiler ile bu ürünleri paketleyen firmalar alabilmektedir. Üreticiler tek tek sertifika alabilecekleri gibi, üye oldukları üretici birlikleri veya kooperatifler kanalıyla, grup halinde de alabilirler.
Tarımla ilgili neler yapılabilir?
Tarım, ürün almak için toprağı sürüp ekme ve hayvan yetiştirme işine denir. Bahçecilik, çiftçilik, meyvecilik, hayvancılık, sebzecilik, bağcılık, tütüncülük tarımın başlıca kollarını oluşturur. Özellikle bahçe ve çiftlik faaliyetleri ülkemizde tarımın en sık yapıldığı dallardan biri olarak bilinir.
Iyi tarım destekleri kimler alabilir?
Kategori ürünleri ÇKS’ye 2019 üretim yılında kayıtlı olan, 1.Kategori’de Örtü altında yer alan ürünler için , ÖKS’ye kayıtlı olan çiftçiler, 2019/46 sayılı tebliğde yer alan şartları taşımaları halinde İTU desteğinden yararlanabilecektir.

Iyi tarım uygulamaları sertifikası ne işe yarar?​

Bir ürünün İyi Tarım Uygulamaları sertifikasına sahip olması o ürünün yetiştiriciliğinin gerektiği gibi yapıldığının göstergesidir. Öncelikle İyi Tarım Uygulamaları çevreye duyarlı aynı zamanda insan odaklı bir kontrol ve sertifikasyon sistemidir.

Geri