AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi pastirma nasil olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iyi pastırma nasıl olur?​

İyi pastırma için sığırın orta yağlı ve 3 – 7 yaş arasında olması gerekiyor. Sığırların büyüklüklerine göre bir sığırdan 19 ile 26 adet pastırma üretilebilmektedir. En kaliteli ve lezzetli pastırmalar her zaman sığır etinden yapılmaktadır.

Bastırma nasıl ortaya çıktı?​

Pastırma eski bir Türk yiyeceğidir. Pastırmayı ilk yapanların Orta Asya’da Hunlar olduğu bilinmektedir. Bu tarihsel yolculuk boyunca Oğuzlarla birlikte göç eden pastırma, Anadolu’nun ortasındaki Kayseri’yi kendine yurt edinmiş; sonra da ünü dört bir yana yayılmıştır.
Pastırma ne kadar bekletilir?
Çemen için bütün kuru malzemeleri mutfak robotuna koyun ve ara ara su ekleyerek 5 dakika kadar çırpın. Çemeni 3-4 gün dinlenmeye bırakın. Şimdi etin her tarafına çemeni sürüp, boş bölge kalmamasına dikkat edin ve eti tekrar 10-20 gün asılı şekilde çemeni kuruyana kadar kurutun.
Pastırma mı bastırma mı?
İsmi ve tadı Kayseri’yle özdeşleşen bir lezzetin buradaki adıdır pastırma… Peki bu lezzetin Ortaasya ve Rusya’daki karşılığı ne? “Pastırma”ya Ruslar, (basturma) diyorlar. Biz ise “Pastırma”…

Pastırma ilk ne zaman bulundu?​

Pastırma’nın Anadolu’ya hangi tarihlerde ve nasıl geldiği kesin olarak bilinmemekle beraber, Selçuklular tarafından getirildiği tahmin edilmektedir. İlk pastırma yapımı ile ilgili bilgi ise 1869 tarihli İnşa Defteri’nde rastlanılmaktadır.

Pastırma nasıl muhafaza edilir?​

Pastırma kuru bir ürün olduğundan ağzı kapalı bir şekilde rahatlıkla buzdolabında saklayabilirsiniz. Dilimlere bölerek kullanacağınız büyüklüklere ayırdıktan sonra buzlukta da saklanmasında hiçbir sakınca yok.”
Pastırmanın kalite özellikleri nelerdir?
Pastırmanın genel özellikleri:
 
Geri
Üst