AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi gunes kremi nasil secilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iyi güneş kremi nasıl seçilir?​

Güneşten kremi seçiminde markadan ziyade koruma faktörü ve uygulama sıklığı önemlidir. Bu kremlerin koruma faktörü (SPF) adı verilen numaraları vardır. Etkili bir korunma için numarası 15’ten büyük olan güneş kremleri tercih edilmelidir. Yüz için tercihen faktör 30 ve yukarısı daha uygun olur.
Cilde uygun güneş kremi nasıl seçilir?
Güneş koruyucu ürünlerin cilt tipine ve ten rengine göre seçilmesi gerekmektedir. Kuru cilt tipi olanlar, yoğun kıvamlı ürünler kullanabilirken; yağlı ve akneli ciltler, akışkan kıvamlı, yağlı olmayan ürünler kullanabilir. Ayrıca açık tenliler, koyu tenlilere göre daha geç bronzlaşır ve daha çok kızarırlar.
30 SPF korur mu?
Bu sayı güneş kreminin UVB ışınlara karşı koruyuculuk özelliğini belirtir. Güneş koruma faktörü (SPF) 30 olan bir güneş kremi UVB ışınların yaklaşık %97’sinin, 50 olan bir güneş kremi ise UVB ışınların %98’inin cilde ulaşmasını engeller.

Hangi güneş kremi kullanılmalı?​

Sabah veya akşam saatleri gibi güneş ışınlarının etkisinin daha az olduğu zamanlarda düşük SPF’li koruyucular kullanabilirsiniz. Güneş ürünlerinde en çok tercih edilen SPF30 ve SPF50 ürünlerdir. Öğle saatlerinde güneşe maruz kalacaksanız SPF50 ve üzeri koruyuculuğa sahip ürünler kullanmanız önerilir.
Yüz için hangi güneş kremi tavsiyesi?
Clarins Dry Touch Facial Sun Care. Yüz İçin En İyi 10 Güneş Koruyucu.
Güneş kremini devlet karşılıyor mu?
SGK, bazı hastalıklar için aylık bedeli 162 TL’yi geçmemesi kaydıyla güneşten koruyucu kremlerin; sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından ödeneceğini duyurdu. Karar, 19 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
 
Geri
Üst