AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi bir vatandas neler yapar?

Editör

Yeni Üye

Iyi bir vatandaş neler yapar?​

* Vatandaş olarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde olmak. * Yasalara titizlikle uymak. * Diğer insanlara karşı saygılı ve hoşgörülü davranmak şiddetten yana değil barıştan yana olmak. * Her türlü ayrımcılığa karşı olmak.

IYS vatandaş ücretli mi?​

IYS vatandaş ücretli mi?
Tüm hizmet sağlayıcılar İYS’yi Temel Hizmetler kapsamında mevzuatın zorunlu kıldığı tüm işlevler için ücretsiz olarak kullanabilirler.

Vatandaş IYS kimin?​

iys a.ş. tobb’un bir vakıf kuruluşudur.

Vatandaş IYS güvenilir mi?​

Vatandaş IYS güvenilir mi?
İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

İYS e-Devlet nasıl yapılır?​

e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratmak. Daha sonra “Yeni İletişim Adresi Ekle” kısmından telefon numaranızı veya e-Posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Burada da Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekiyor.

İYS kullanmak zorunlu mu?​

İYS kullanmak zorunlu mu?
4 Ocak 2020 tarihli, 30998 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile birlikte ticari elektronik ileti gönderimi yapmak isteyen gerçek/tüzel kişilere İYS’ye kayıt zorunluluğu getirilmiştir.

Elektronik iletişim izni ne demek?​

Kısaca, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir. İYS kayıt yaptırmadan, onayı olmayan alıcılara sesli arama, e-posta ya da sms ile ticari elektronik ileti gönderilemez.

İYS gov tr nedir?​

İYS gov tr nedir?
İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir. Alıcılar (vatandaşlar) onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilirler.

İYS nasıl iptal edilir?​

SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

İyi bir vatandaş olmanın önemli unsurlarını sıralamışsınız. Vatandaş olarak haklarınızı ve sorumluluklarınızı bilmeniz, yasalara titizlikle uymak, diğer insanlara saygılı ve hoşgörülü davranmak, şiddetten uzak durmak ve barıştan yana olmak, her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak gibi değerler toplumda barış ve uyumu sağlamak için oldukça önemlidir.

"İYS" (İleti Yönetim Sistemi) ile ilgili sorularınıza da detaylı cevaplar vermek istiyorum:

1. **IYS vatandaş ücretli mi?**
Tüm hizmet sağlayıcılar İYS'yi zorunlu kılan mevzuat gereği ücretsiz olarak kullanabilirler.

2. **Vatandaş IYS kimin?**
İYS A.Ş., TOBB'un bir vakıf kuruluşudur.

3. **Vatandaş IYS güvenilir mi?**
İYS, vatandaşların ticari elektronik ileti onaylarını güvenli bir biçimde tutarak işlem yapmalarını sağlar. Vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanarak onaylama ve ret işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

4. **İYS e-Devlet nasıl yapılır?**
e-Devlet üzerinden "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi"ni aratarak telefon numaranızı veya e-posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Aydınlatma Metnini okuyup onaylamanız gerekmektedir.

5. **İYS kullanmak zorunlu mu?**
4 Ocak 2020 tarihli yönetmelikle ticari elektronik ileti gönderimi yapmak isteyen gerçek/tüzel kişilere İYS'ye kayıt zorunluluğu getirilmiştir.

6. **Elektronik iletişim izni ne demek?**
Ticari Elektronik İleti onayı alarak ticari iletilerin gönderilmesine izin veren sistemdir. İYS kaydı olmayan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilemez.

7. **İYS gov tr nedir?**
İleti Yönetim Sistemi, hizmet sağlayıcıların ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir.

8. **İYS nasıl iptal edilir?**
SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.

Geri