AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi bir seminer nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi bir seminer nasıl olmalı?​

Seminerde kullanılacak slayt, görsel, belge ve fotoğraf gibi her türlü sunum aracının önceden hazırlanması şarttır. Seminerin saygı çerçevesinde yapılması gerekir ve görgü kurallarına uyulmalıdır. Seminerde ahlaksız sözlere yer verilmemelidir. Seminer konusu hayatta yeri olan, ilgi çekici ve önemli bir konu olmalıdır.
Seminer sunumu nasıl olmalı?
Seminer Sunumu dinleyicilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlar (toplam süre 60 dk’yı aşmamalıdır). Sunum esnasında işitsel ve görsel materyallerden/cihazlardan yararlanılabilir. Seminer çalışması tüm dinleyicilere açık olarak sunulur.
Seminer en az kaç sayfa olmalı?
15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir.

Seminer ödevi nedir nasıl yazılır?​

Seminer, kolay anlaşılır akıcı bir dille ve yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalı, tümceler kısa ve özlü olmalıdır. çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar, dip notlar, eşitlikler, dizinler ve kaynaklar listesinin yazımında ise 1 satır aralığı kullanılmalıdır.
Seminer ödevi nasıl yapılır?
Seminer sunumuna nasıl başlanır?
Bir Sunuma Dinleyicilerin İlgisini Çekecek Şekilde Nasıl Başlanır
- Hızlı etki yaratan üç taktik.
- Bir hikaye anlatın.
- Retorik sorular sorun.
- Alıntılar kullanın.
- Gidin ve konuşmanızla dünyayı değiştirin!

Eğitim ve seminer nedir?​

Eğitim seminerleri, herhangi bir konu hakkında insanları bilgilendirmek ve bilgilendirilen konu üzerinde gerektiğinde de tartışmak amacıyla seminere katılan bir grup insanın konu hakkında bilgiye ve donanıma sahip yetkililer yönetiminde yapılan toplantılardır.
Seminer dersinde ne yapılır?
Seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir. Seminer dersinin başlıca amacı, yüksek lisans tezinin bilimsel kurallara uygun yazılmasını sağlayacak temel prensiplerin aktarılmasıdır. Ders kapsamında bilimsel araştırmanın esasları ve tez yazımındaki önemli konular ele alınacaktır.

Geri