Iyi bir satis temsilcisi hangi ozellikleri tasimali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

İyi bir satış temsilcisi hangi özellikleri taşımalı?​

Satış temsilcileri mutlaka iyi birer dinleyici olmalıdır. Müşteriyi dinlemeli ve isteklerini iyice analiz etmelidir. Bu sayede gelen kişinin hangi ürüne ihtiyacı olduğu tespit edilir ve satış ihtimali de artar. Eğer müşteri dinlenmeden ürün önerisi yapılırsa bu boşa kürek çekmektir ve vakit kaybına neden olur.
Bir satış danışmanı nasıl olmalı?
Bir satış temsilcisi olarak yapmanız gereken ilk şey hedef kitlenizi iyi tanımak. Müşterilerinizle iyi bir diyalog kurun ve bunu sürdürülebilir kılın. Müşterilerinizi düzenli olarak aramanız veya onları ziyaret etmeniz başarılı bir müşteri ilişkileri yönetiminin olmazsa olmazı olarak kabul edilir.
Mağaza satış temsilcisi ne iş yapar?
Satış temsilcisi; perakende ürün, mal ve hizmetleri müşterilere satmakla sorumludur. Meslek profesyonelleri, potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetler sunar, müşteri sorularını cevaplar ve fiyatlandırmayı müzakere eder.

Satıcının özellikleri nelerdir?​

İyi bir satıcı;
Satış elemanı mağazaya giren müşteriye nasıl yaklaşmalı?
Satış sürecinde müşteri ve satış elemanının ilk iletişim kurduğu adım yaklaşma olarak bilinir. Müşteriyi olumlu bir tutum ve gülümsemeyle karşılamak, sıcak, kibar ve samimi bir biçimde yaklaşmak önemlidir. Yaklaşma aşaması satış elemanının müşteriye yardımcı olmak konusunda samimi istekliliğini göstermelidir.
Satış elemanı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Bankalarda satış temsilcisi olarak görev yapabilmek amacıyla kişilerin üniversitelerin gerekli bölümlerinden mezun olması gerekir. Bu bölümler; iktisat, işletme, maliye gibi bölümler olmaktadır.
Normal şartlarda aktif satış temsilcisi olmak için belirli bir alanda eğitim alma şartı yoktur. Fakat iyi bir aktif satış temsilcisi olmak için üniversitede Pazarlama Bölümü, İşletme Bölümü vb. okuyanlar veya bu alanda sertifikalı eğitim programlarına katılanlar daha kolay iş bulur.
Satış Yöntemleri Nelerdir?
Madde Madde Satış Teknikleri
Iyi bir satış için neler gereklidir?
Başarılı Bir Satış Temsilcisi Olmanın 10 Yolu

Geri