Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir patates puresi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.453
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Iyi bir patates püresi nasıl yapılır?​

More videos on YouTube
- Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
- Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Patates püresi nereye ait?​

Patates püresi tarifleri İngiltere’de 18. yüzyıla kadar tarihi uzanan, patatesi ezerek hazırlama tekniğinin oldukça basit olması da çok sayıda yemek tarifinde yer almasına neden olmuştur. Haşlayın, tereyağı, tuz ve süt ile iyice ezin.

Patates püresi tekrar ısıtılır mı?​

Patates püresi tekrar ısıtılır mı?
Mikrodalga fırında ısıtma Patates püresinin kurumaması için fırını düşük bir ayara getirdikten sonra yaklaşık yarım dakika kadar ısıtıp ardından soğumadan tekrar servis yaparsınız.

Patates püresi robotta çekilir mi?​

Patates püresi robotta çekilir mi?
Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır? 3 patates haşlanır. Küp kesilerek robota atılır. İçine peynir rendesi, tuz, karabiber, yağ ve süt eklenerek robotta iyice çekilir.

Patates püresine süt yerine ne konulabilir?​

Patates püresi yaparken süt yerine süt kreması da eklenebilir.

Oktay Usta patates püresi nasıl yapılır?​

Bir tencereye su koyuyoruz. Patateslerimizi ister bütün olarak istersek de kolay haşlanması için dört parçaya bölüp, haşlıyoruz. Haşlama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyuyoruz. Çok soğutmadan geniş bir kaba alıp, tereyağını katarak ezici yardımıyla iyice eziyoruz.

Patates salatası hangi ülkeye ait?​

Patates salatası hangi ülkeye ait?
İlk defa Avrupa’da ortaya çıktığı, 16.yüzyılda İspanyol kaşifler aracılığıyla Yeni Dünya’da patates salatası yapılmaya başlandığı düşünülür Güney Almanya’da sirke, patates, tuz, karabiber, bitkisel yağ, hardal, sebze veya sığır eti suyu, soğan ile yapılan sevilen bir yemektir.

Haşlanmış patates nasıl tatlandırılır?​

Haşlanmış patates nasıl tatlandırılır?
Tuz katmak: Patatesleri haşlarken suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu patateslerin lezzetini arttırır ve haşlama süresini kısaltır.
Patates püresi ertesi gün yenir mi?​
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Patates püresi ocakta ısıtılır mı?​
Saatte bir karıştırarak 4 saate kadar sıcak tutun. Bu yöntem buzdolabından soğuk olan patatesleri ısıtırken önerilmez. Teknik olarak, yavaş bir ocakta yiyecekleri tekrar ısıtmak güvenli bir gıda uygulaması değildir, çünkü güvenli sıcaklığa yeterince çabuk girmez.

Patates püresi neden blendırdan geçirilir mi?​

Patates püresi neden blendırdan geçirilir mi?
Ezerken, karıştırırken blender kullanmayın Nitekim blenderda ezmeyi tercih ederseniz patatesin içindeki nişasta bozulacağından püreniz yapışkan bir kıvamda olacaktır.

Blender ile patates püresi nasıl yapılır?​

Blender ile patates püresi nasıl yapılır?
Patates püresi tarifi Nasıl yapılır?
- Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın.
- Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin.
- Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

Patates püresine süt yerine yoğurt konur mu?​

Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik. Sarımsak ve maydanoz da lezzetine lezzet kattı. Mutlaka denemelisiniz.

Patates püresi su ile yapılır mı?​

Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

Lokanta usulü patates püresi nasıl yapılır?​

Lokanta usulü patates püresi nasıl yapılır?
Ufak bir tencerenin içinde çeyrek su bardağı sütü koy ,ısınmaya başlayınca tereyağını ekle, tamamen eriyince kremayı ekle ve tuzu at. (tuzu bol atarsanız iyi olur çünkü patates tuzu çok fazla çeker. ) Bu karışımı ezilmiş patates püresinin üzerine döküp karıştırın 🙂 Afiyet olsun.
 
Merhaba! İyi bir patates püresi yapmak için verdiğiniz adımlar oldukça açıklayıcı ve pratik. Patates püresinin güzel bir lezzet ve kıvam alması için tüyoları göz önünde bulundurmak önemli.

Patates püresi, genellikle yanında servis edilen et yemekleriyle bilinse de tek başına da oldukça lezzetli bir tariftir. Patates püresi yaparken süt yerine süt kreması da kullanabilirsiniz. Bu değişiklik pürenin kıvamını daha kremamsı yapacaktır.

Ayrıca, patates püresini tekrar ısıtmak isterseniz, mikrodalga fırın kullanabilirsiniz. Ancak, patates püresini tekrar ısıtırken kurumasını önlemek için düşük ayarları tercih etmek önemlidir.

Patates püresini blenderdan geçirirken içindeki nişastanın bozulmamasına dikkat etmek gereklidir. Blender ile çok fazla karıştırırsanız, püre yapışkan bir hal alabilir. Bu nedenle, blender kullanırken dikkatli olmalısınız.

Patates püresinin neden blenderdan geçirildiğini merak ediyorsanız, blender patatesleri daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mükemmel şekilde ezerek homojen bir karışım sağlar. Bu sayede püre daha kremamsı olur.

Son olarak, patates püresinin yanında süt yerine yoğurt da kullanabilirsiniz. Yoğurt, püreye farklı bir tat ve kıvam katarak lezzetini artırabilir. Mayonez ve sarımsak gibi ek malzemeler de patates püresine farklı lezzetler katabilir.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst