- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Iyi bir okul öncesi öğretmeni nasıl olmalıdır?
OKUL ÖNCESİ KURUMDAKİ ÖĞRETMENİN ÖZELLİKLERİ Öğretmenin çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması gerekir. Öğretmen, alanında bilgili, becerikli ve aktif olmalıdır. Özellikle çocuklarla dostça ilişkiler kurabilmelidir. Her tür farklı soruya cevap verebilecek kadar hazırlıklı olmalıdır.Okul öncesi öğretmeni sınıfta neler yapar?
Okul Öncesi Öğretmeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Anaokulu öğretmeni olmak için ne yapmalıyım?
Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.Okul öncesi eğitim programının temel özellikleri nelerdir?
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir
Çoçuk Gelişimi bölümünden okul öncesi öğretmeni olabilir mi?
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, çocuk gelişimcisi unvanını alarak pedagojik formasyon ile okul öncesi öğretmenliği yapabilirler. Çocuk gelişimi mezunları hastanede çalışabilir mi? Çocuk gelişimi bölümünden mezun olan kişiler devlet ve özel hastanelerde çalışabilirler.Yeniliklere açık, kendine saygısı olan ve kendini tanıyan, güvenilir, sağlam bir kişiliği olan ve davranışlarda tutarlı olan bir kişilik özelliğine sahip olmalıdır. Öğretmenin çocukları sevmesi ve onlarla olmaktan mutlu olması gerekir. Öğretmen, alanında bilgili, becerikli ve aktif olmalıdır.
Okul öncesi öğretmeni başka ne iş yapabilir?
Okul öncesi Eğitimi bölümü mezunları, Kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, Çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra Özel bir ana okulu açıp işletebilirler.
Okul öncesi öğretmenliği nasıl bir meslek?
Okul Öncesi Öğretmenliği bir lisans programıdır ve bölümün amacı belirli yaş aralığındaki çocukların eğitim hayatına başlamadan önce onlara yardımcı olacak, kişisel gelişimlerine destek olacak ve eğitim hayatına hazırlayacak kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.Anaokuluna yeni başlayan çocuğa öğretmen nasıl davranmalı?
Çocuk okula başladığında, herşeyden önce öğretmen çocuğa onu olduğu gibi kabul ettiğini ve benimsediğini göstermelidir. Bunu yapabilmek için çocukla duygusal bir iletişim kurmaya çalışılmalıdır. Aslında her zaman çocukla öğretmen arasındaki ilişkide duygusal bağ olmalıdır.
Okul öncesi öğretmeni nasıl giyinmeli?
SPOR DERKEN RAHAT ÜTÜLÜ BİR KUMAŞ PANTOLON VE MEVSİME GÖRE TİŞÖRT, GÖMLEK, KAZAK TERCİH EDERİM. ÇOCUKLARLA TAKLA ATMAMA BİLE ELVERİŞLİ GİYSİLERDİR BUNLAR. BEYAZ YA DA KAHVERENGİ (SULU BOYA GÜNLERİNDE) ÖNLÜK KULLANIRIM.Anaokulu öğretmenleri nerelerde çalışabilir?
Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında,ana okullarında,kreşlerde,özel eğitim kurumlarında çalışabilir.
Okul öncesi öğretmeni hastanede çalışabilir mi?
Okul öncesi öğretmenliği bölümü Staj kaçıncı sınıftan başlatıyor?Stajınızı 4. sınıfta üniversitenizin seçmiş olduğu bazı okullar arasından seçeceksiniz. Haftanın 3 günü staja gitmeniz gerek. Ayrıca staj boyunca sizi ara ara denetleyecek alan hocalarınız olacak.