AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir liseye gitmek icin ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi bir liseye gitmek için ne yapmalıyım?​

İyi bir lisede okumak için öncelikle her derse isteyerek ve severek çalışmak gerekiyor. Ardından disiplin, sabır, düzenli çalışmak, hedef belirlemek, stresten uzak durmak, ümitsizliğe kapılmamak ve sorumluluğunun bilincinde olmak şart.

Lisede bir günde kaç sınav yapılabilir?​

Lisede bir günde kaç sınav yapılabilir?
Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir.

1 dönem için kaç sınav olacak?​

1 dönem için kaç sınav olacak?
SINAV SAYISI “4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.”

Liselerde kaç sınav var?​

Buna göre, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacak.

Fen Lisesi isteyen bir öğrencisi nasıl çalışmalı?​

Fen Lisesi isteyen bir öğrencisi nasıl çalışmalı?
5 Adımda Nasıl Fen Lisesi Kazanılır?
- 1.adım Düzenli ve planlı çalışmak.
- 2-adım Yanlış yaptığınız soruların doğru cevabını hemen öğrenmek.
- 3-adım Bolca deneme çözmek.
- 4-adım Soru Kalıplarını Güzel Öğrenin.
- 5-adım Bolca paragraf sorusu çözmek.

İyi bir liseye gitmek için kaç puan gerekir?​

İyi bir liseye gitmek için kaç puan gerekir?
İyi bir liseye yerleşmek için LGS’den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2’lik dilime girilmesi gerekiyor.

Lise tercih işlemleri nasıl yapılır?​

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Lise okul kaydı nasıl yapılır?​

Lise okul kaydı nasıl yapılır?
Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:
- Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
- Ortaöğretim Öğrenim Belgesi.
- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.
- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Lisede kaç tane sınav oluyor?​

Lisede kaç tane sınav oluyor?
Bakan Selçuk, Ramazan Bayramı sonrası yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine ilişkin konuştu. Bakan Selçuk, liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacağını açıkladı. Liselerde yüzde 40’a yakın sınavlar tamamlandı. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak.

Lisede kaç yazılı var 2021?​

9 sınıfta kaç tane sınav var?​

9 sınıfta kaç tane sınav var?
Mart ayı itibari ile tüm okullarda 9. sınıf Matematik, Fizik, Edebiyat sınavları merkezi sınav sistemi ile yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu sınavlar için özel okullara MEB aracılığı ile öğretmen atayacak sorular yine okulların hazırladığı sınavlar değil MEB’in hazırladığı sorular olacak.

İyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler için başarılı olabilmek adına birkaç önemli adım bulunmaktadır. İşte bu adımlar:

1. **Çalışmaya İstekli Olmak:** İyi bir liseye gitmek isteyen öğrencilerin her derse isteyerek ve severek çalışmaları, öğrenme sürecine olumlu katkı sağlar.

2. **Disiplinli Olmak:** Disiplin sahibi olmak, düzenli çalışma alışkanlığı edinmek ve belirlenen hedeflere ulaşmak için önemlidir.

3. **Hedef Belirlemek:** Başarılı olabilmek için belirli hedefler koymak ve bu hedeflere doğru yönelmek önemlidir.

4. **Stresten Uzak Durmak:** Stresten uzak durmak, sınav kaygısını azaltarak daha başarılı olmaya yardımcı olabilir.

5. **Sorumluluk Bilinci:** Sorumluluk almak, öğrencilerin kendi başarılarından ve eğitim süreçlerinden sorumlu olmalarını sağlar.

Fen Lisesi isteyen bir öğrenci ise aşağıdaki adımları takip edebilir:

1. **Düzenli ve Planlı Çalışmak**: Fen bilimlerine yönelik düzenli ve planlı çalışmak önemlidir.

2. **Yanlışları İyice İncelemek**: Yanlış yapılan soruları tekrar gözden geçirerek doğru cevapları öğrenmek, eksiklikleri gidermeye yardımcı olabilir.

3. **Deneme Çözümü:** Bolca deneme çözmek, konuları pekiştirmeye ve sınavlara hazırlanmaya yardımcı olabilir.

4. **Soru Kalıplarını Öğrenmek:** Soru kalıplarını iyi kavramak ve çözüm stratejilerini öğrenmek başarı şansını artırabilir.

5. **Paragraf Soruları Çözmek:** Fen bilimleri alanında sıkça çıkan paragraf sorularını çözmek, analitik düşünmeyi geliştirebilir.

İyi bir liseye giriş için gereken puan genellikle LGS'den en az 450 puan almak ve yüzde 2'lik dilime girmek şartıyla gerçekleşmektedir.

Lise tercih işlemleri ve lise kaydı için e-Devlet üzerinden ya da okul müdürlüklerinden işlemler yapılmaktadır. Gerekli belgeler genel olarak yerleştirme sonuç belgesi, nüfus cüzdanı, veliye ait nüfus kayıt örneği gibi belgeleri içerebilir.

Liselerde genellikle her dönemde iki sınav yapılmaktadır. Özellikle 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ise her dersten tek bir sınav yapılması planlanmaktadır.

Öğrencilerin sınavlara odaklanabilmeleri için düzenli çalışma alışkanlığı edinmeleri, hedefler belirlemeleri ve motivasyonlarını yüksek tutmaları önemlidir. Eğitim hayatlarında başarılar dilerim!

Geri