AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir lise kazanmak icin nasil calisilmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi bir lise kazanmak için nasıl çalışılmalı?​

5 Adımda Nasıl Fen Lisesi Kazanılır?
- 1.adım Düzenli ve planlı çalışmak.
- 2-adım Yanlış yaptığınız soruların doğru cevabını hemen öğrenmek.
- 3-adım Bolca deneme çözmek.
- 4-adım Soru Kalıplarını Güzel Öğrenin.
- 5-adım Bolca paragraf sorusu çözmek.
Lise seçimi nasıl olmalı?
Tercih yaparken Nelere dikkat etmeliyiz?
- Akademik başarı; Sınav puanı ve ortaöğretim başarı puanı durumu gözetilmelidir.
- Öğrencinin ilgi ve yeteneği göz önünde bulundurulmalıdır.
- Aynı tür okulları tercih ederken, okulun eve olan yakınlığı dikkate alınmalıdır.

Hangi liseler daha avantajlı?​

Hangi liseler daha avantajlı?
Güzel bir liseye gitmek için kaç puan gerekir?
İyi bir liseye yerleşmek için LGS’den en az 450 puan alınması gerekirken yüzde 2’lik dilime girilmesi gerekiyor.
LGS’ye 1-2 ay kala deneme çözmeye ağırlık verilmelidir. Deneme çözerken süre tutmaya özen gösterilmelidir. Süre tutarak deneme çözmek LGS’de zamanı daha iyi kontrol etmeyi sağlamaktadır. Deneme çözmek adayları asıl sınava hazırlamaktadır.
7 den LGS’ye nasıl çalışmalı?
7.sınıf konularını ise çok iyi öğrenerek, bol bol yeni nesil sorular çözerek pratiği arttırabiliriz. Erkenden yola çıkmalı, çalışmalara başlamak her zaman bir adım önde gitmemizi sağlar. 7.sınıfta LGS için yapacağımız en güzel şey; anlam bilgisi, paragraf içerikli sorular ve yeni nesil sorular çözmektir.

Anadolu lisesi nasıl bir okul?​

Anadolu lisesi, Türkiye’de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.
Hangi lisede ne olunur?
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

200 puan hangi lise?​

LGS en az kaç puan?
LGS sınavında iyi bir liseye girmek isteyen öğrencinin en az 450 puan alması gerekmektedir.
LGS’ye son 1 ay kala ne yapılmalı?
LGS Sınavına 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyım?
- ASLA ERTELEME!
- ÇALIŞMA ORTAMINI DÜZENLE!
- SABAH ERKEN KALKMA RUTİNİNİ BAŞLAT!
- KENDİNİ UÇAK MODUNA AL!
- DENEME ÇÖZ!
- ZİHİN HARİTALARI OLUŞTUR!
- UYKUYA ZAMAN AYIR!
- ÇIKMIŞ SORULARI ÇÖZ!

LGS başvuru nasıl yapılır 2022?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında tüm 8’inci sınıf öğrencileri için bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.
LGS’de iyi bir puan almak için nasıl çalışmalıyım?
LGS’ye iyi bir şekilde hazırlanmanın yolu disiplinli ve sistemli çalışmaktır. Sadece ders çalışmak ve test çözmek bu sınavı kazanmaya yetmez. Günlük çalışma planı, düzenli soru çözme ve kitap okuma alışkanlığı kazanmamış öğrencilerin LGS’de başarılı olup iyi bir liseye yerleşmeleri mümkün değildir.

Geri