AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir komsunun ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İyi bir komşunun özellikleri nelerdir?​

İyi bir komşu olmanın 9 basit yolu
Komşuluk ilişkileri nasıl olmalıdır 3 sınıf?
Komşular her zaman dayanışma içerisinde olmalı ve birbirine saygı çerçevesinde yardım etmelidir. Aynı zamanda komşularımıza bazı zamanlar misafirliğe gideriz. Onların evlerine gideriz ve beraber güzel bir sohbet ederiz. Aynı şekilde komşularımız da bize gelir ve onlarla sohbetler eder bir şeyler yeriz.

İyi komşuluk ilişkileri nasıl olmalıdır?​

Komşular birbiri ile yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmalıdır. İnsanlar elbette öncelikle ailelerinden yardım isterler ama komşular da evle alakalı bir durum olduğunda yardım ve dayanışma içerisinde olmalıdır. Komşuluk ilişkilerinde birbirine ikramlar yapmak önemlidir.
Komşularımızın bize katkıları nelerdir?
Komşular
Bir atasözümüzde: “Yakın komşu uzak akrabadan iyidir.” denilmiştir. Kur’ân-ı Kerim’de yakın komşu ve uzak komşu ifadeleri kullanılır ve hem yakın komşuya, hem de uzak komşuya iyilik etmemiz emredilir. Konu ile ilgili Nisâ sûresinin 36. âyetinin anlamı şöyledir: “Allah’a kulluk edin. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın.
Komşuluk ilişkisi sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Komşuluk insanların zor zamanlarında birbirlerine destek olmaları sosyalleşmeleri demektir.

Komşuluğun önemi nedir?​

Komşuluk toplumumuzda oldukça önemli bir değerdir. Toplumun bir arada mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamasını sağlar. Toplumda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma değerlerinin yaygınlaşmasını ve yerleşik hale gelmesini sağlar.
Islam dinine göre komşuluk hakları nelerdir?
Nitekim Peygamber Efendimiz bu konudaki bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Komşu üç kısma ayrılır: a- Bir hakkı olan komşu: Bu, gayr-i müslim olan komşu olup sadece komşuluk hakkı | vardır. b- İki hakkı olan komşu: Müslüman olan komşudur. Hem komşuluk hakkı, hem de İslâmiyet hakkı vardır.

Gürültü yasağı saat kaç?​

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.
Komşularımız ne için önemli ve değerlidir?
Özellikle çevremizde ailemizden sonra bize en yakın olan insanlar komşularımızdır. Komşuluk ilişkileri toplum içerisinde huzur ve barışı getirir. Özellikle komşular dayanışma içerisinde olur ve birbirlerine yardım ederler. O yüzden komşularımız ile her zaman iyi geçinmeliyiz ve onlarla sohbet etmeliyiz.
Komşu hakkı, mülkün kullanılmasını sınırlayıcı nitelikte bir haktır. Medenî Kanun, komşuların tasarruf ve hareket serbestisini bâzı konularda kayıt ve şartlara bağlayarak sınırlamıştır. Maksat; komşudan gelecek zarara karşı mülk sahibini korumaktır.
Komşularımızı rahatsız etmemek için nelere dikkat etmeliyiz?
Yardıma muhtaç olduğu zaman komşumuza yardım için koşmalıyız. Komşularımız hasta olduğun zaman onlara hasta ziyaretine gitmeliyiz. Bir başarı elde ettiği zaman onu tebrik etmeliyiz. Gürültü ve benzeri rahatsız edici şeyler yapmamalıyız.

Komşuluk ilişkilerini nasıl canlandırabiliriz?​

Komşularımız bizim için neden önemlidir?
SORU: Komşuluk ilişkileri neden önemlidir? CEVAP: Karşılaştığımız zorluklarda bize yardımcı olabilecek en yakın kişiler komşularımızdır. Komşularımızla olan ilişkilerimiz ne kadar iyi olursa, zorlukların üstesinden o kadar kolay geliriz. Kendimizi ve ailemizi güvende hissederiz.

Dinimizde komşuluk hakları nelerdir?​

Cenab-ı Hak buyuruyor; “… Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve size hizmet eden kimselere ihsan ile muamele edin, iyi davranın…” (Nisa 4/36). Komşunun komşu üzerindeki hakkı, annenin evlatları üzerindeki hakkı gibidir.
Komşu nereye şikayet edilir?
Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!
 
Geri
Üst