AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir kolej nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi bir kolej nasıl olmalı?​

Yetiştirdiği çocukların; özgüveni yüksek kişiler olduğundan emin olunmalıdır. Okulun fiziki imkânları ile spor, sanat alanındaki kapasite ve yetenekleri incelenmelidir. Yeterli bahçe ve oyun alanı ile spor sahası olması önemlidir. Rehberlik ve Psikolojik Danışma ve Yönlendirme sistemi güçlü olmalıdır.

Özel okul öğrenci atabilir mi?​

“Öğrenciler, disiplin kurulu kararı olmadan okuldan atılamaz. Eğitim kurumu tarafından yapılan, her şeyden önce Anayasa’da güvence altına alınan eğitim hakkının açıkça ihlaldir. Kurum istediği gibi, sırf veliler bazı taleplerde bulundular diye sözleşmeyi feshedip öğrencinin eğitim ve öğretim hakkını engelleyemez.
Özel okul ücretleri nasıl olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel okullardaki fiyat artışı oranının yüzde 36 ile sınırlandırıldığını açıkladı. Buna göre özel okullar, gelecek yıl eğitim öğretim ücretlerine ara sınıflardaki öğrenciler için en fazla yüzde 36 oranında artış yapabilecek. Fiyat artış oranları, MEBBİS modülü üzerinden takip edilecek.
Özel okullarda kıyafet serbest mi?
MEB’İN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ Yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.

Özel okul kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?​

Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencilerinin kaydı yenilenmez.

Iyi bir okul idarecisi nasıl olmalı?​

Okul müdürü adaletli, dürüst ve güvenilir olmalıdır. İnsanların hatalarını araştırmayan, öfkesine yenik düşmeyen, hataları affedici, vicdan, merhamet, sabır sahibi ve yol gösterici olmalıdır. Ulaşılabilir, hesap verebilir, gerektiğinde özür dilemesini de bilen biri olmalıdır.
Özel Eğitim Kurumları nereye şikayet edilir?
Eğer probleminize bu şekilde de bir çözüm bulamadıysanız ya da idare hakkında bir problem ile karşı karşıya kaldıysanız bunun için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmuş olan ALO 147 hattını arayarak şikayetinizi dile getirebilir ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Özel kurumlar nereye şikayet edilir?
Başvuru ve talepler, telefonla ALO 170’e iletilebilir. Söz konusu iletişim merkezi, mesai saatleriyle sınırlı olmaksızın 7 gün 24 saat aranabilir.

Özel okullarda öğretmen maaşları ne kadar?​

ÖĞRETMENİN GÜNDEMİ GEÇİM DERDİ Öğretmen, şöyle konuştu: “Özel okullarda 3500-4500 civarında olan öğretmen maaşları, bir anda asgari ücrete eşitlendi.

Okulda serbest kıyafet yasak mı?​

Yönetmelikle, MEB’e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Özel üniversitede ders kaydı yapılmazsa ne olur?
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Geri