AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi bir egitim icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye

Iyi bir eğitim için ne yapmalı?​

Bu nedenle sınıf içinde aşağıdaki etkinliklere yer verilmesi etkili bir öğretim için yararlı olabilir.
- Destekleyici Bir Sınıf Atmosferi Yaratmak.
- İçeriğin Tutarlı Olarak Sunulması
- Alıştırma ve Uygulama Çalışmaları
- Temel Destek Noktalarının Belirlenmesi.
- Stratejileri Öğretebilmek.
- İş Birlikli Öğrenme.

Eğitim alanındaki gelişmeler nelerdir 2021?​

Eğitim alanındaki gelişmeler nelerdir 2021?
2021 yılı bitmeden 5 bin 424 yeni anasınıfı hizmete alındı ve bu sınıflarda 88 bin 108 öğrenciye eğitim imkânı sağlandı. 5 yaş grubunda yüzde 78 olan okullaşma oranı yüzde 85’e çıkarıldı. 2021 yılında en önemli gelişme mesleki eğitim alanında oldu.

Zorunlu eğitim kaç yıl 2022?​

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi kabul edildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen teklife göre okulların kademeleri, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan kurumlar olarak düzenleniyor.

Öğretmen eğitiminin verimini artırmak için ne gibi önlemler alınmalıdır?​

Öğretmen eğitiminin verimini artırmak için ne gibi önlemler alınmalıdır?
Bu sebeple, okulda öğretmenin performansının artırılması ve üst düzeyde öğretmenlerden verim alınması gerekir….Bu stratejiler:
- Öğretim odaklı ödül sistemini kurmak,
- Okulun öğretimini kabullenme, onaylama,
- Kıdemli öğretmenlerin danışmanlığı,
- Mesleki toplantılara katılmaya özendirme.

Eğitim alanında gelişmeler nelerdir?​

12 Üniversite Reformu (1933) :
- Telif ve Tercüme Heyeti (1921-1926) :
- I.
- Heyet-i İlmiyeler (1923-1926) :
- Tevhid-i Tedrisat Kanunu (3 Mart 1924) :
- Medreselerin Kapatılması (11 Mart 1924) :
- Maarif Teşkilatı Kanunu (2 Mart 1926) :
- Harf Devrimi (1 Kasım 1928) :
- Millet Mektepleri Talimatnamesi (24 Kasım 1928) :

Türkiye’deki eğitim sistemi nasıl?​

Türkiye’deki eğitim sistemi nasıl?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Eğitim konusunda atılan adımların ve uygulanan stratejilerin iyi bir eğitim sağlamak adına son derece önemli olduğunu belirtmişsiniz. Öğrencilerin başarılı olmaları ve keyif alarak öğrenmeleri için destekleyici bir sınıf atmosferi yaratmak, içeriği tutarlı olarak sunmak, alıştırma ve uygulama çalışmalarına önem vermek, temel destek noktalarını belirlemek, stratejileri öğretmek ve iş birlikli öğrenmeye fırsat tanımak oldukça etkili yöntemlerdir.

2021 yılında eğitim alanında yaşanan gelişmelerin arasında 5 bin 424 yeni anaokulu sınıfının hizmete alınması ve 88 bin 108 öğrenciye eğitim imkanı sağlanması gibi önemli adımların atıldığı belirtilmiş. Ayrıca 5 yaş grubundaki okullaşma oranının yüzde 78'den yüzde 85'e çıkarıldığı ve mesleki eğitim alanında önemli gelişmelerin yaşandığı ifade edilmiş.

Zorunlu eğitim süresinin 2022’de 12 yıla çıkarıldığını belirtmişsiniz. Artık okullar, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan kurumlar olarak düzenleniyor.

Öğretmen eğitiminin verimini artırmak için önerilen stratejiler arasında öğretim odaklı ödül sistemini kurmak, okulun öğretimini kabul etmek ve desteklemek, kıdemli öğretmenlerin mentorluk yapması ve mesleki toplantılara katılımı teşvik etmek gibi adımların alınması gerektiği vurgulanmış.

Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında da bilgi verilmiş. Türk eğitim sistemi, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmış; ilkokul, ortaokul ve lise olarak düzenlenmiş.

Eğitim alanındaki gelişmelerin takip edilerek sürekli iyileştirmeler yapıldığı ve öğretmenlerin niteliklerini artırmak için çeşitli önlemler alındığı görülüyor. Bu tür gelişmeler eğitim kalitesini artırarak öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına olanak sağlayabilir.

Geri