Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir depo nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Iyi bir depo nasıl olmalı?​

Yeni başlayanlar için depo yönetimi ipuçları
- Sipariş ettiğiniz ve teslim aldığınız ürün adetlerinin kontrollerini yapın.
- Ürün kodu ve barkod sistemi kullanın.
- Raflarınızı düzenleyin.
- Ürün isimlerinizi açık ve net bir şekilde ayarlayın.
- Sattığınız ürünlerin kaydını tutun.
- Stok kayıtlarınızı haftalık olarak kontrol edin.

Depolama faaliyetleri nelerdir?​

Depolama faaliyetleri genel hatları ile şu adımlardan oluşur; kamyon ya da konteyner gibi taşıma aracının depoya geliş zamanının planlanması, taşıma aracının depoya gelişi, aracın boşaltılması, ürünün ya da malzemenin depoya girişi, raflara yerleştirilmesi ve daha sonra uygun bir şekilde transfere hazırlanması.
Depo planı nasıl yapılır?
Depo yerleşim planı gerçekleştirilirken karar vericilerin üzerinde ehemmiyetle durması gereken adımlar;
- Yerleşim planını kısıtlayan unsurların belirlenmesi.
- Ofis, Sevk, Mal kabul, Hazırlık ve sosyal alanların belirlenmesi.
- Depo alanı, gerekli koridor ve ekipmanların belirlenmesi.
Depo çeşitleri nelerdir?
Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri, ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır.

Depo kaç metrekare olmalı?​

Lojistik amaçlı depolama için Almanya’daki “0,75-1,00 m2 / kişi başı (2)” ve İngiltere’deki “7 m2 / Konut-Hane halkı (3)” verileri esas alınırsa Türkiye için “0,5 m2 / kişi başı (4)” ve “7 m2 / Konut-Hane Halkı (5)” varsayımları yapılarak ideal durumda Türkiye’de toplam 42-45 Milyon m2 lojistik amaçlı depolama alanı …

Depoda ne is yapılır?​

Lojistik Depo Elemanı Ne Demek? Lojistik depo elemanı, görev aldığı lojistik deposunda mal kabul, yerleştirme, paketleme, sevkiyat ve iade işlemlerinin şirket prosedürlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesinde rol alır. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyerek, stok miktarlarını takip eder.
Depolama alani nedir?
Depolama alanı, müzik ve fotoğraflar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bellek, uygulamalar ve Android sistemi gibi programları çalıştırdığınız yerdir.
Depolama kavramı nedir?
Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır. Depolama süresinin uzunluğu depoları farklılaştırır.
Türkiye’de bugün lojistik amaçlı “depolama alanı”, kaç metre karedir? Bugün için ölçülebilen ve güncel olarak yayınlanan tek veri, İstanbul ve Kocaeli illerinde toplam 10.40 3.469 m2 (1) olup %64’ü yani 6.644.907 m2’si “ticari” alandır.
Depolama süreçleri genel olarak beş aşamada incelenmektedir. Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci, (2) malların depo içerisinde taşınması süreci, (3) istifleme süreci, (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
Depolarda muhafaza edilen malzeme türleri nelerdir?
Depolanan malzemeler hava koşulları ile doğrudan ve/veya dolaylı temas halindedir. Bu alanlarda depolanan ürün ve malzemelere tomruk, araç, makine, tuğla, geri dönüşüm kağıt atık ve demir hurda örnek olarak verilebilir.
Depolama sistemleri nelerdir?
Depo Raf Sistemleri

Ideal balkon kaç metrekare olmalı?​

İkinci yatak odası, 9-10 metrekare olmalı. Antre ve koridorlara da 10 metrekare diyebiliriz. Balkon da 5 metrekare olsun. 2+1 evin net alanı 88-89 metrekare olmalı.

Bir cafe en az kaç metrekare olmalı?​

KAHVEHANELER İÇİN İSTENEN KRİTERLER: a) En az 60 m2 kapalı alana sahip olacak b) Bay ve bayanlar için iki adet tuvaleti bulunacak,(Bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.)
Depo elemanı ne kadar maaş alır?
2021 Depo Sevkiyat Sorumlusu Maaşları Depo Sevkiyat Sorumlusu maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük Depo Sevkiyat Sorumlusu maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.300 – TL’dir.
Depo Operasyon türleri nelerdir?

Depo yerleşim alanı planlama yaklaşımları nelerdir?​

Depo Yerleşim Alanı Düzenleme Yaklaşımları

Depo Operasyon Sorumlusu nedir?​

Depo sorumlusu, üretimden çıkan, depolanma gereksinimi olan ya da sevkiyatı yapılacak malların kontrolünü, sevkini, teslimini gerçekleştiren kişidir.
Depolama esas olarak kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme faaliyetlerini kapsar. Depo, katma değer üretilen bir merkezdir. Sevk zamanlarının kısaltılması ve müşteri sipariş sürelerinin azaltılmasında yüksek katkı sağlar.
Gıda depo düzeni nasıl olmalı?
İLK GİREN İLK ÇIKAR(FIRST IN FIRST OUT, FIFO)prensibine uygun olarak, ürünler ilk konulan ilk çıkacak şekilde yerleştirilmelidir.
- Ürünler sağ taraftan dizilip, kullanıma sol taraftan çıkmalıdır.
- Depoya her yeni ürün girişinde içerideki ürün sola doğru kaydırılır, yeni ürün en sağda kalacak şekilde dizilir.
Kariyerinde Maaşlar
Market depolarında ne iş yapılır?
Lojistik depo elemanı, görev aldığı lojistik deposunda mal kabul, yerleştirme, paketleme, sevkiyat ve iade işlemlerinin şirket prosedürlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesinde rol alır. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyerek, stok miktarlarını takip eder.
 
Geri
Üst