AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Iyi bir CV nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyi bir CV nasıl olmalı?​

Etkili CV hazırlamana için püf noktalar
CV nasıl yazılır?
Bunula birlikte, genel olarak, CV şu kısımları içerir:
- Kişisel bilgiler. Özgeçmişin bu bölümünde tam adın ve soyadın, adresin, e-posta adresin ve milliyetin gibi bilgileri belirtmen gerekir.
- Eğitim ve öğretim.
- İş deneyimi.
- Diğer beceriler, bilgi birikimi ve yetkinlikler.
- Diller.
- Alakalı diğer bilgiler.
- Özgeçmişin uzunluğu.

Iş başvurusu yapmadan önce CV nasıl hazırlanır CV neleri içermeli?​

Cv’nizin sırasıyla kişisel bilgileri, eğitim ve öğretim bilgilerini, iş deneyimlerini, yetkinliklerinizi, hobilerinizi tanımlayacak bilgiler içermelidir. Kişisel bilgiler kısmında adınızı tam yazmalı, iletişim bilgilerinizi eksiksiz vermeli ve kurumsallığa uygun olacak bir mail adresiniz olmalı.
CV nasıl güçlendirilir?
CV’yi Etkili Hale Getirmek için İpuçları
- Başvurduğunuz şirkete ve pozisyona göre CV şablonu oluşturun.
- Mutlaka Cv’nize iş yerine uygun giyimli bir fotoğraf ekleyin.
- Kısa ve öz cümleler kullanın.
- Ön yazı yazarak kendinizi, başarılarınızı net ve akıcı bir dille özetleyin.

CV özgeçmiş nasıl yazılır?​

– Önce kişisel bilgiler (ad-soyad, doğum tarihi, adres, iletişim bilgileri), ikinci olarak kronolojik şekilde eğitim bilgileri, iş deneyimi ve varsa ayrılma nedeni verilmeli, üçüncü olarak kişisel ilgi ve becerilerden bahsedilmeli (kurs, sertifika, dil, bilgisayar programları), dördüncü olarak referans bilgisi …
CV de eğitim durumuna ne yazılır?
Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarı ve genel not ortalamanızı belirtmeniz yararlı olabilir. Başvurduğunuz pozisyona ilgili olarak katıldığınız kurslar, seminerler, sertifika programlarını tarih, eğitimin süresi ve eğitimi veren kuruluşun ismi de belirtilerek yazılmalıdır.

Cv ön yazı nasıl yazılmalı?​

Ön yazınız başvurduğunuz şirkete özel olmalı. İçinde tecrübe ve yetenekleriniz yer almalı. Hangi pozisyon için başvurduğunuzdan ve işe uygunluğunuzdan bahsetmeniz gerekiyor. Cv’nizde yer alacak bilgiler ile ön yazıda yer verdiğiniz bilgilerin örtüştüğünden emin olun.

Geri