- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Iyi bir çikolata nasıl olmalı?
Kaliteli bir çikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı vücut ısısında eriyen tek yağdır. Kaliteli bir çikolata kırıldığı zaman, özel bir çıtırtı duyulur ki, bu ses, kakao yağında mevcut olan kristallerden kaynaklanmaktadır. Bitter çikolatanın sesi oldukça sert, sütlü ve beyaz çikolatanın sesi ise daha az serttir.”Çikolataya alerjim olduğunu nasıl anlarım?
Çikolata alerjisi, çikolata yedikten sonra ciltte kaşıntı, kızarıklık, yanma hissi ile birlikte ortaya çıkabilir. Çikolata alerjisi olan kişilerde çikolatanın içinde bulunan bileşenlerden herhangi birine karşı aşırı hassasiyet duyulabilir.Çikolata Öksürtür mü?
Prof. Dr. Alyn Morice’e göre, çikolatanın “yatıştırıcı özellikleri”, boğazın sinir uçlarında bir kaplama oluşturuyor ve bu şekilde boğazdaki tahrişten kaynaklı öksürük dürtüsü bastırılmış oluyor.
Çikolata nasıl akışkan olur?
“Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir?” derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.
Kokolin nedir nasıl yapılır?
Kokolin, çikolataya çok benzer ancak farklı malzemelerle üretilen, daha ucuz bir şekerleme çeşididir. “Kokolin nedir, nasıl yapılır?” diye soracak olursanız, kokolin kakao yağı yerine margarin, süt yerine peynir altı suyu tozu, kakao yerine de kakao tozu ile hazırlanmaktadır.Alerji için ne yapmak gerekir?
Alerji Anında Ne Yapmalı? Hasta, böyle bir durumda hemen hastaneye götürülmelidir ya da derhal ambulansa çağrılarak yatar durumda ayakları yükseltilerek ambulans beklenmelidir. Hekim kontrolünde ilaç uygulanarak acilen adrenalin uygulanmalıdır. Yanı sıra duruma göre hastaya sıvı ve oksijen de verilebilmektedir.Çikolata fermente ürün müdür?
Çikolata bitkisel bir besindir. Kakao ağacından toplanan tanelerden yapılır. Taneler önce kabuğundan çıkarılır, fermente edilip, kavrulur ve sonra öğütülür. Çikolata; kakao likörü, kakao yağı, şeker ve sütün çeşitli yüzdelerle imal edilmiş katı bir ürünüdür.
Çikolata Öksürüğü keser mi?
Bunlardan biri de bitter çikolata… Bitter çikolatada bulunan Teobromin molekülünün öksürüğe karşı etkili olduğu, boğazdaki kaşıntıyı ve inatçı öksürüğü engellemesiyle kişiyi öksürük açısından rahatlattığı belirlenmiştir.
Benmari usulü çikolata neden katılaşır?
Benmari usulü eritilmiş çikolata yapımı sırasında bu çikolatanın sertleşmesinin en önemli nedeni çikolatanın içerisinde yanlışlıkla su girmesidir. Çikolatanın bulunduğu kâsenin içine su girdiğinde bu erime sırasında çikolatanın formunu bozacaktır.Pasta için çikolata nasıl eritilir?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.Kokolin Konfiseri ne demek?
Bitkisel yağlar tercih edilerek üretilen blok kokolin ise Konfiseri olarak tanımlandırılmıştır. Yağ farkından kaynaklanan fiyat avantajına sahiptir. Daha kısa sürede soğuma ve kıtır hale gelebilmesi artı kolay kaplama yapabilme özelliği sayesinde, kaplama yapan üreticiler tarafından tercih edilmektedir.