- Konu Yazar
Iyi bir cerrah nasıl olunur?
Nasıl Genel Cerrahi Uzmanı Olunur?- Üniversitelerin altı yıllık eğitim veren Tıp Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak,
- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (KPDS) en az 50 puan almak,
- Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olmak,
- Beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamak,
Türkiye’nin en iyi cerrahi kimdir?
Koray Baş, bu alanda ülkemizin adını tüm dünyaya duyuran ilk cerrah oldu. Doç. Dr. Baş, birliğin şimdiye kadar bu diplomaya layık gördüğü dünyadaki 23 cerrahtan biri olmayı başardı.
Cerrah kahve içer mi?
İyi bir cerrah kahve içmez, elinin titreme olasılığına karşı dikkatli davranır; bizim en değer verdiğimiz şey parmaklarımızdır.
Cerrah olmak için kaç yıl okumak gerekir?
En az 6 yıldır. Beyin Cerrahı olmak isteyen bir kişi 12 yıl zorunlu eğitim, 6 yıl Tıp Fakültesi, 6 yıl Beyin cerrahisi uzmanlığı eğitimi alacaktır. Toplamda 24 yıl sonunda bir Cerrah olabilecektir.En ünlü Türk hekimleri kimlerdir?
Prof. Dr. Gazi Yaşargil : Yüzyılın Sinir Cerrahı
Dünyanın en iyi cerrahi kimdir?
M. Gazi Yaşargil; dünyada modern beyin ve sinir cerrahisinin (nöroşirurji) kurucusudur. Prof. Yaşargil, Amerikan Cerrahlar Birliği tarafından “Yüzyılın Beyin Cerrahı” olarak adlandırılıyor.
Ameliyat sonrası neden kahve içilir?
Genel olarak ameliyat sırasında alınan anestezi maddesinin vücuttan atılması için yapılması gerekenler şöyledir: Kahve maddesi vücut atımı için çok önemlidir. İçilebiliyorsa şekersiz, sütsüz kahve içilmelidir. Narkoz en çok idrar yoluyla atılır.Devlette doktorlar ameliyat başına ne kadar ücret alıyor?
Devlet hastanelerinde yapılacak ameliyatların en düşük ve en yüksek fiyatları şöyle; 432 TL – 2.645 TL arasında değişmektedir. Sağlık güvencesinin varlığı durumunda ücretsizdir. Hayat kurtaran ameliyatlar arasında yer alması sebebiyle ücretsizdir.
Bir insan kaç yaşında Doktor olur?
Uzmanlık eğitimi almak içinde Tıpta Uzmanlık Sınavına girmelisiniz. Sorunun asıl cevabını toparlayacak olursam; zorunlu eğitim ülkemizde 12 yıldır. Tıp eğitimi ise en az 6 yıldır. Yani Doktor olmak için en az 18 yıl okumak gerekiyor.