AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyi bir brosur nasil olmali?

Editör

Yeni Üye

Iyi bir broşür nasıl olmalı?​

İyi Hazırlanmış Bir Broşürde Olması Gereken 5 Özellik
- 1- Verilmek İstenen Ana Mesaj Ana Kapakta Belirtilmelidir.
- 2- Görsel Dikkat Çekici Olmalıdır.
- 3- Anlaşılır ve Kolay Okunmalıdır.
- 4- Renk Uyumuna Dikkat Edilmelidir.
- 5- Kâğıt Kalitesine Dikkat Edilmelidir.

Broşür dağıtmak ne kadar etkili?​

Yapılan araştırmalara göre el ilanı ve broşürlerin yanlış lokasyonlarda dağıtılması, bu ürünlerin başarısını @ oranında düşürüyor. Örneğin, bir yabancı dil kursunun el ilanlarını sanayi merkezlerinin yoğun oranda yer aldığı bir muhitte dağıtmak, çok da başarılı bir sonuç vermeyecektir.

Tanıtım broşürü nasıl hazırlanır?​

Tanıtım broşürü nasıl hazırlanır?
Broşür Nasıl Hazırlanır? Tasarımdan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Marka kimliği.
- Hedef müşteri kitlesi.
- Verilmek istenen mesaj.
- Başarı kıstasları
- Bütçe.
- Okur odaklı tasarım.
- Broşür stili.
- Broşürde kullanılcak metin ve görseller.

Tanıtım broşürü nedir?​

Tanıtım broşürü nedir?
Broşür, tanıtım amacı taşıyan, renkli olarak hazırlanan tanıtım kitapçığı. Bir, iki, üç sayfa ya da akordeon kırımlı olabilir. Çoğunlukla turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerde ve danışma masalarında bulunur.

Hangi konularda broşür hazırlanır?​

Broşürler lokanta, hastane, otel, okul, belediye ya da bir konser tanıtımı ile ilgili olabilir. İhtiyaca göre farklı boyutlarda tasarlanabilir ancak genellikle A4 boyutunda tasarlanır. Standart broşür ölçüleri hakkında bilgi için tıklayın.

PowerPoint broşür hazırlama nasıl yapılır?​

PowerPoint Şablonları sayfasında olacaksınız. Kategoriler listesinde broşür’e tıklayın….Çevrimiçi paylaşmak için bağlantı gönderin:
- Ekranın üst kısmındaki Paylaş’a tıklayın.
- Paylaş’ın altında Bağlantı Al’a tıklayın.
- Bir seçenek belirleyin’in altında Yalnızca görüntüleme’ye tıklayın.
- Bağlantı Oluştur’a tıklayın.

Broşür dağıtmak suç mu?​

Broşür dağıtmak suç mu?
Reklam Vergisi alındığını belirten belge olmadan dağıtılan ilan ve reklam materyaller Zabıta Daire Müdürlüğünce toplatılıyor. Sorumlular hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesine göre 392 TL idari para cezası uygulanıyor.

Broşür nerelere dağıtılır?​

Broşür nerelere dağıtılır?
okul önünde broşür dağıtımı,posta kutularına dağıtım,daire kapılarına dağıtım,meşhur caddelerde insanların eline tutturma gibi dağıtım şekilleri mevcuttur hepsini uygulamış bir kişi olarak okul önünde dağıtım ve caddelerde dağıtım en sağlıklı ve rahat olanıdır.

Canva broşür nasıl yapılır?​

Broşür nasıl hazırlanır?
- Canva’yı açın. Başlamak için masaüstünüzde Canva’yı açın veya uygulamayı başlatın.
- Şablonları keşfedin. İhtiyaçlarınız için mükemmel şablonu bulun.
- Broşürlerinizi özelleştirin.
- Daha fazla tasarım öğesi ekleyin.
- Baskı siparişi verin.

Broşürler ne amaçla kullanılır?​

Broşür, firmanızın daha profesyonel ve uzman görünmesine katkıda bulunur. Ayrıca ürünlerinizin daha aktif bir şekilde tanıtılabilmesi için de yardımcı olur. Broşür tasarlatmakta ve dağıtmaktaki amaç, ürün hakkında daha doğru ve net bilgiler vererek müşterinin ilgisini çekmektir.

Broşür çeşitleri nelerdir?​

Broşür çeşitleri nelerdir?
Broşür Çeşitleri
- A7 (10x21cm) Ebatlı Kuşe Kağıt Broşürler.
- A5 (14x20cm) Ebatlı Kuşe Kağıt Broşürler.
- A4 (21x29cm) Ebatlı Kuşe Kağıt Broşürler.
- A3 (29x42cm) Ebatlı Kuşe Kağıt Broşürler.
- Tek Yüz Baskılı Kuşe Flayer.
- Katlamalı (Kırımlı) Broşürler.

Ders için broşür nasıl hazırlanır?​

Ders için broşür nasıl hazırlanır?
Peki etkili broşür nasıl hazırlanır?
- Görsellik Önemli.
- Doğru Ebatı Seçin.
- Tanıtımını yapacağınız içeriğin ne olduğuna göre değişmekle birlikte her içerik herhangi bir ebata basılmaz.
- Kırımlı Broşürler Tercih Edin.
- İçeriğe Dikkat!
- Kurumsal Kimlik Ögeleri Olmalı

Broşür için ne yapmak gerekir?​

Broşür hazırlamak ve dağıtmak için bazı önemli adımlar ve ipuçları vardır. İyi bir broşürün dikkat çekici, anlaşılır ve etkili olması için aşağıdaki özelliklere dikkat etmek önemlidir:

1. **Ana Mesajın Belirgin Olması**: Broşürün ana kapak veya ilk sayfasında verilmek istenen mesaj net bir şekilde belirtilmelidir. Kısa, öz ve dikkat çekici bir şekilde ana mesajı vurgulamak önemlidir.

2. **Görsel Tasarımın Etkileyici Olması**: Broşürde kullanılan görsellerin dikkat çekici ve ilgi çekici olması önemlidir. Görsellerin kullanımı, broşürün okuyucular üzerinde daha etkili olmasına yardımcı olabilir.

3. **Anlaşılır ve Kolay Okunabilir Olması**: Broşürün metinleri net, anlaşılır ve kolay okunabilir olmalıdır. Farklı fontlar, renkler ve metin düzenleri kullanarak metinleri okuyucuların dikkatini çekecek şekilde düzenlemek önemlidir.

4. **Renk Uyumuna Dikkat Edilmesi**: Broşürde kullanılan renklerin birbiriyle uyumlu olması ve göze hoş gelen bir tasarım oluşturması önemlidir. Renk seçimi, marka kimliğine uygun olmalı ve mesajın iletilmesine yardımcı olmalıdır.

5. **Kaliteli Kağıt Kullanımı**: Broşürün basıldığı kağıdın kalitesi de önemlidir. Kaliteli bir kağıt kullanarak broşürün daha profesyonel ve dayanıklı bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Broşür dağıtımının etkili olabilmesi için ise doğru lokasyon seçimi yapılmalıdır. Hedef kitlenin bulunduğu yerlerde ve doğru zamanda broşür dağıtımı yapılması daha başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir. Ayrıca broşür içeriğinin hedef kitleye uygun olması da önemlidir.

Broşür hazırlarken ve dağıtırken yasal mevzuatlara da dikkat etmek gerekmektedir. Reklam vergisi alındığını belirten belge olmadan dağıtılan broşürlerin toplatılması ve yasal yaptırımlarla karşılaşılması mümkündür. Bu nedenle broşür dağıtımı yaparken yerel yönetmeliklere ve kurallara uymak önemlidir.

Geri