AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İyi Bir Aşure Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Aşure Nasıl Yapılır
Aşure yapmanın puf noktaları

imagesiyibirasurenasilyapilir5ad40c5521f90

Aşurenin yapılışı her yoreye gore değişiyor Ancak genel olarak buğday, nohut, fasulye, kuru uzum, kayısı, badem ve ceviz gibi 10'a yakın baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekleri iceriyor

Aşure yapılırken, malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru uzumun de akşamdan ıslatılması oneriliyor
Ertesi gun bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu suzuldukten sonra, butun malzeme bir tencerede kaynatılıyor ve aşurenin kıvamına gore de su ilave ediliyor Aşurenin kaynamaya başlamasıyla da incir, kayısı ve şeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilmesi gerekiyor

Alıntı
 
Geri
Üst