AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Iyepte her modul kac saat?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Iyepte her modül kaç saat?​

Soru 7: İYEP’te uygulanacak dersler, ders saati ve kazanım sayıları nedir? İYEP’te uygulanacak dersler “Türkçe ve matematik”tir. Türkçe dersinde 16 kazanım, matematik der- sinde 22 kazanım bulunmaktadır. Kazanım süreleri ise Türkçede 96 saat, matematikte 64 saat olmak üzere toplam 160 saattir.

IYEP 40 saate dahil mi?​

IYEP 40 saate dahil mi?
Evet. İYEP 40 saate dahildir.

Iyepte ücretli öğretmen görev alabilir mi?​

Iyepte ücretli öğretmen görev alabilir mi?
Ücretli öğretmen bir okulda derse giriyorsa toplamda ücretli öğretmenler 30 saat ek ders ücreti alabildikleri için; İYEP’te ücret alamayacaklar. Ancak bir yerde görev yapmayan sadece İYEP için görevlendirilecek ücretli öğretmenlere İYEP ek ders ücreti ödenecek.

IYP ne demek?​

İYEP ilkokullarda yetiştirme programı anlamına gelir. 3 ve 4. sınıflara devam eden, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak …

Modül 1 kaç saat?​

Modül 1 kaç saat?
Program içerik olarak 1. modülde dört kazanım, beş ders saati; 2. modülde sekiz kazanım 70 ders saati ve 3. modül dört kazanım 15 ders saati olmak üzere toplam 16 kazanım ve 90 ders saatinden oluşmaktadır.

IYEP 1 ders saati kaç dakika?​

IYEP 1 ders saati kaç dakika?
Taşımalı olan okullarda okul çıkışında veya hafta sonlarında taşımalı öğrenciler için okulda İYEP yapılması mümkün değilse, öğle arası uzun olan okullarda İYEP açılabilir. Bu durum okul İYEP komisyonu tarafından planlanmalıdır. Örneğin öğle arası 90 dakika olan okullarda 40 dakika 1 ders saati İYEP yapılabilir.
Ücretli öğretmen okulda kurs açabilir mi?​
Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden e-Kurs Modülü üzerinden kurs başvurusunda bulunabilirler.

IYEP sınavına kimler girebilir?​

IYEP sınavına kimler girebilir?
Bu sınava genel olarak 3 ve 4. sınıftaki öğrenciler girebilir. Özellikle matematik ve Türkçe üzerinden yeterli seviyede olmayan öğrenciler için ele alınan bir çalışmadır. Aynı zamanda dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmesi için de bu sınav üzerinden İyep büyük bir öneme sahiptir.

IYEP kimlere uygulanır?​

IYEP kimlere uygulanır?
(6) İYEP’in uygulanmasında; öğrencinin kendi sınıf öğretmeni, okulun diğer sınıf öğretmenleri, ilçe norm fazlası sınıf öğretmenleri, ilçede programda görev almak isteyen sınıf öğretmenleri, ders ücreti karşılığında görevlendirilen sınıf öğretmenleri, bunların olmaması durumunda ders ücreti karşılığında görevlendirilen …

IYEP Türkçe 2 modül kaç saat?​

İyep Türkçe Modul 2 Hafta içi günlük 1 saat olarak düzenlenmiştir.

IYEP ders saati ücreti ne kadar?​

IYEP ders saati ücreti ne kadar?
2022 Yılı Ocak Ayı Kadrolu Öğretmen Net Ek Ders Saat Ücreti (%15 Vergi Dilimli Hesaplama)
KADROLU ÖĞRTEMEN EK DERS ÜCRET TİPİ | NET EK DERS SAAT ÜCRETİ
İYEP Gündüz | 27,77 TL
İYEP Gündüz Y. Lisans | 29,71 TL
İYEP Gündüz Doktora | 33,32 TL
İYEP Hafta Sonu | 29,75 TL

Destek eğitim Odası hangi saatlerde verilir?​

Destek eğitim Odası hangi saatlerde verilir?
kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.

İYEP programı hakkında oldukça detaylı bilgiler verilmiş. İYEP, İlkokullarda Yetiştirme Programı anlamına gelir. Türkçe ve Matematik derslerini kapsar. İYEP'te toplam 160 saatlik ders programı bulunmaktadır. Türkçe dersinde 16 kazanım, Matematik dersinde 22 kazanım vardır. Programın içeriği ise 3 modülden oluşmaktadır. 1. modülde 4 kazanım, 5 ders saati; 2. modülde 8 kazanım, 70 ders saati ve 3. modülde 4 kazanım, 15 ders saati bulunmaktadır.

İYEP'in sınavına genellikle 3. ve 4. sınıftaki öğrenciler girebilir. Özellikle Türkçe ve Matematik alanlarında yeterli olan öğrenciler için önemlidir. İYEP, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla da yapılır.

Ücretli öğretmenler, İYEP için görevlendirilirlerse ders başına belirli bir ücret alırlar. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle İYEP ders saati ücretleri şu şekildedir:
- İYEP Gündüz: 27,77 TL
- İYEP Gündüz Y. Lisans: 29,71 TL
- İYEP Gündüz Doktora: 33,32 TL
- İYEP Hafta Sonu: 29,75 TL

Destek eğitim odalarında görev alan sınıf öğretmenlerine haftada 8 saate kadar ders verme imkanı sağlanmaktadır. Bu ek görevler için ek ücretlendirme yapılmaktadır.

Geri