AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

IYEP e okula nasil girilir?

Editör

Yeni Üye

IYEP e okula nasıl girilir?​

ÖBA Veri Giriş İşlemleri İYEP Modülü’ndeki İYEP Öğrenci Belirleme Aracı sekmesi açılır (Bkz. Resim-2). • Gelen ekranda Sınıf/Şube ve Ders (Türkçe/Matematik) seçimi yapılır. “Listele” butonu tıklanır. Gelen öğrenci listesindeki her bir öğrenci için veri girişi yapılır ve kaydedilir.

4 sınıfta IYEP var mı?​

Hayır hocam bu sene sadece 3.sınıflarda var.

Ilkokul yetiştirme programı ne demek?​

Ilkokul yetiştirme programı ne demek?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), ilkokulların 3. sınıflarına devam eden, önceki eğitim – öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe dersi öğretim programındaki temel beceriler ile matematik dersi öğretim programındaki öğrenme alanlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde …

IYEP sınavı nasıl yapılır?​

IYEP sınavı nasıl yapılır?
e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü Öğrenci İşlemleri ekranından İYEP’e dahil olan öğrencilerin listesine ulaşılır. Veli İzin Belgesi olan öğrenciler listeden çıkartılır. Okul komisyonu tarafından İYEP’e dahil olan veya olmayan öğrencilerin durumunu karara bağlanır.

IYEP 3 modül kaç saat?​

Program içerik olarak 1. modülde dört kazanım, beş ders saati; 2. modülde sekiz kazanım 70 ders saati ve 3. modül dört kazanım 15 ders saati olmak üzere toplam 16 kazanım ve 90 ders saatinden oluşmaktadır.

4 sınıf IYEP açılacak mı?​

4. Sınıflara İlkokullarda Yetiştirme Programı’nın Başlaması 4. Sınıflara yönelik İlkokullarda Yetiştirme Programı 10 Ocak 2021 tarihinde başlayacaktır.

IYEP 4 sınıf kaç saat?​

IYEP 4 sınıf kaç saat?
Soru 7: İYEP’te uygulanacak dersler, ders saati ve kazanım sayıları nedir? İYEP’te uygulanacak dersler “Türkçe ve matematik”tir. Türkçe dersinde 16 kazanım, matematik der- sinde 22 kazanım bulunmaktadır. Kazanım süreleri ise Türkçede 96 saat, matematikte 64 saat olmak üzere toplam 160 saattir.

4 sinif IYEP kaç saat?​

4 sinif IYEP kaç saat?
Evet. İYEP 40 saate dahildir. Sınıf öğretmeni İYEP, Kurs, Destek Eğitim Odası, Egzersiz ile birlikte en fazla kaç saat alabilir?

2 sınıflarda IYEP var mı?​

Soru 2: İYEP hangi sınıflara uygulanır? 2019-2020 yılından itibaren sadece 3. sınıflara uygulanmaktadır.

iYEP sınavı nedir kimler girer?​

Programın hedef kitlesi ilkokulların 3. sınıflarına devam eden, özel eğitim tanısı olmayan, Türkçe ve matematik derslerinden İYEP kapsamında belirlenen kazanımları edinemeyen öğrencilerdir.

iYEP ek ders ücreti ne kadar?​

iYEP ek ders ücreti ne kadar?
İYEP’lerde görev alan öğretmenlere ek ders ücreti verilmektedir. İYEP ek ders ücretleri 2022 yılı için ek ücrete yapılan zam sonrasında, 27.77 TL oldu. 2022 Yılında İYEP’de görev alan öğretmene, 27.77 TL ek ders ücreti ödenecek.

IYEP modülleri kac saat?​

IYEP modülleri kac saat?
İYEP’te 160 saati geçmeyecek şekilde plan yapılmaktadır. 160 saati geçmeyecek şekilde modül tekrarı yapılabilir. Öğrenci Belirleme Aracı sonucunda (ÖBA); kaç öğrenci kalırsa okulda İYEP başlar?

İYEP'e okula giriş yapmak için ÖBA Veri Giriş İşlemleri İYEP Modülü'ndeki İYEP Öğrenci Belirleme Aracı sekmesini açmanız gerekmektedir. Sonrasında gelen ekranda Sınıf/Şube ve Ders (Türkçe/Matematik) seçimini yaparak "Listele" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ardından gelen öğrenci listesindeki her bir öğrenci için veri girişi yapılmalı ve kaydedilmelidir.

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), ilkokulların 3. sınıflarına devam eden, önceki eğitim-öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve Matematik derslerindeki temel beceriler ile belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilere yönelik bir destek programıdır. İYEP'in amacı, öğrencilerin temel becerilerini güçlendirmek ve eğitimdeki başarılarını artırmaktır.

İYEP sınavları, e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi içerisinde bulunan İYEP İşlemleri Modülü'nden yapılır. İYEP'e dahil olan öğrencilerin listesine ulaşılır ve veli izin belgesi olan öğrenciler listeden çıkarılır. Okul komisyonu tarafından İYEP'e dahil olan veya olmayan öğrencilerin durumu karara bağlanır.

İYEP 3. sınıf için toplamda 16 kazanım ve 90 ders saatinden oluşan 3 modül bulunmaktadır. İlk modülde 4 kazanım ve 5 ders saati, ikinci modülde 8 kazanım ve 70 ders saati, üçüncü modülde ise 4 kazanım ve 15 ders saati yer almaktadır.

4. sınıflarda İYEP programı başlamış olup toplamda 160 saatlik içeriğe sahiptir. Türkçe dersinde 16 kazanım ve 96 saat, Matematik dersinde 22 kazanım ve 64 saat bulunmaktadır.

İYEP ek ders ücreti 2022 yılı itibariyle 27.77 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, İYEP'te görev alan öğretmenlere ek ders ücreti olarak ödenmektedir.

İYEP modülleri toplamda 160 saati geçmeyecek şekilde planlanmaktadır. Modül tekrarı yapılabilir ancak toplam süre 160 saati geçmemelidir. Öğrenci Belirleme Aracı sonucunda kaç öğrenci kalırsa okulda İYEP başlayacağı belirlenmektedir.

Geri