AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ITU neden?

Editör

Yeni Üye

İTÜ neden?​

İTÜ’nün tüm bölümleri ABET tarafından akredite durumda. Yani diplomanızı alıp yurtdışına gitme imkanınız çok fazla. Nerdeyse her türlü yabancı master veya doktora programına çok rahat kabul alıyorsunuz İTÜ’nün lisans diploması sayesinde. Yabancı Diller Yüksekokulu’nun eğitimi de Türkiye’de onaylı tek kurum.

İTÜ nün simgesi neden Arı?​

İTÜ nün simgesi neden Arı?
İTÜ LOGOSU NEDEN ARIDIR? Okula ilk kez kız öğrenci alındığı dönemde İTÜ’nün arı amblemine bu dönemde karar verilmiştir. Okul daha sonra Yüksek Mühendis Mektebi adını alarak eğitim ve öğretimine devam etmiştir. İTÜ’deki arı logosu Vatan için çalışkanlık anlamına gelmektedir.

İTÜ diploması yurt dışında geçerli mi?​

İTÜ diploması yurt dışında geçerli mi?
ABET, 30 farklı ülkede 750 üniversitenin 3 bin 700 programının akreditasyonunu yürütüyor. Akreditasyonla, İTÜ’nün 25 programının diploması tüm dünyada geçerli kabul ediliyor.

İTÜ Hangi bölüm?​

Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) | SAY
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce) | SAY
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği (İngilizce) | SAY

İTÜ güzel bir üniversite mi?​

İTÜ güzel bir üniversite mi?
Uluslararası saygın ve bağımsız bir değerlendirme kuruluşu olan QS World University Ranking 2010 yılı verilerine göre (www.topuniversities.com) İTÜ, mühendislik ve teknoloji alanında dünya genelinde 129. sırada ve Türkiye’de de 1. sırada yer aldı.

Istanbul Teknik özel mi?​

Istanbul Teknik özel mi?
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), (İngilizce: İstanbul Technical University), kökleri 1773 yılına dayanan İstanbul’da yer alan bir devlet üniversitesi.
İTÜ arı ne demek?​
İTÜ ARI Teknokent, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak Yerleşkesi’nde bulunan bir Ar-Ge merkezidir. ARI’nın açılımı Advanced Research and Innovation ‘dır. Arı Teknokent çalışmalarına 2003 yılında başlamıştır.

İTÜ logosunda hangi hayvan?​

İTÜ logosunda hangi hayvan?
İTÜ’nün simgesi arı, 1925 yılında -o dönemin Mühendis Mekteb-i Ali’si olan- İTÜ’nün öğrencileri tarafından belirlendi.

İTÜ hangi üniversite?​

İTÜ hangi üniversite?
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), (İngilizce: İstanbul Technical University), kökleri 1773 yılına dayanan İstanbul’da yer alan bir devlet üniversitesi. 1773 yılında kurulan Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn, III.

İTÜ TM ne demek?​

Doğru. TM: Temel Mühendislik (Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi.) MT: Mesleki Teknik (Doğrudan bölüm dersleriniz.) bende itü maden ( ing) 67400 sıralamam var .

İTÜ ne kadar iyi?​

İTÜ ne kadar iyi?

İTÜ de okumak paralı mı?​

İTÜ de okumak paralı mı?
İTÜ’deki akademik yıl başına ödenecek olan öğrenim ücreti 1. ve 2. yıllar, yıl başına 12.000 TL, 3. yıl güz dönemi için 6.000 TL’dir.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), köklü tarihi ve uluslararası akreditasyonlarıyla dikkat çeken önemli bir yüksek öğretim kurumudur. İTÜ'nün ABET tarafından akredite olması, öğrencilerine uluslararası geçerliliği olan diploma imkanı sunması açısından önemlidir. Ayrıca, İTÜ'nün yüksek lisans ve doktora programlarına kabul oranının yüksek olması da avantajlı bir durumdur.

İTÜ'nün simgesi olan arının seçilme nedeni, okula ilk kız öğrenci alındığı dönemde yapılan bir karara dayanmaktadır. Arı sembolü İTÜ'nün çalışkanlık ve vatanseverlik değerlerini temsil etmektedir.

İTÜ diplomasının yurt dışında geçerliği, ABET akreditasyonu sayesinde sağlanmaktadır. İTÜ'nün 25 programının diploması dünyanın çeşitli ülkelerinde geçerli kabul edilmektedir.

İTÜ'nün mühendislik ve teknoloji alanındaki saygın konumu, uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından da onaylanmıştır. QS World University Ranking'e göre, İTÜ dünya genelinde 129. sırada ve Türkiye'de birinci sırada yer almaktadır.

İstanbul Teknik Üniversitesi, devlet üniversitesi statüsünde bulunan köklü bir eğitim kurumudur. Kökenleri 1773 yılına dayanan İTÜ, Türkiye'deki önemli üniversitelerden biridir.

İTÜ ARI Teknokent, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin bir Ar-Ge merkezi olup, Advanced Research and Innovation (Gelişmiş Araştırma ve İnovasyon) anlamına gelmektedir. 2003 yılında faaliyete geçen ARI Teknokent, inovasyon çalışmalarına destek vermektedir.

İTÜ'nün simgesi olan arı, öğrenciler tarafından 1925 yılında belirlenmiştir. Arı sembolü, okulun çalışkanlık ve vatanseverlik değerlerini temsil etmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye'nin köklü ve saygın üniversitelerinden biridir. 1773 yılında Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn adıyla kurulan İTÜ, bugün çeşitli alanlarda eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

İTÜ TM (Temel Mühendislik) ve MT (Mesleki Teknik) kısaltmaları, mühendislik eğitiminde olan öğrencilerin ders planlamalarını ifade etmektedir. İTÜ Maden Mühendisliği bölümünde başarı sıralamanız önemli bir başarıdır.

İTÜ'nün eğitim kalitesi ve uluslararası akreditasyonları dikkate alındığında, öğrencilere sağladığı imkanlar göz önüne alındığında, üniversitenin güçlü bir eğitim kurumu olduğu söylenebilir. QS World University Ranking'de aldığı sıralama da bu görüşü desteklemektedir.

İTÜ'de eğitim alırken ödemek zorunda olduğunuz öğrenim ücretleri, akademik yıl bazında belirlenmektedir. Üniversitenin sunduğu eğitim ve olanaklar göz önüne alındığında, öğrenim ücretleri makul düzeyde olduğu söylenebilir.

Geri