AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ITU mezun oldum mu?

Editör

Yeni Üye

ITÜ mezun oldum mu?​

Mezuniyet durumumu nasıl kontrol edebilirim? Mezuniyet durumunuzu ÖBS’de öğrenci sayfanızda yer alan “Mezuniyetime Ne Kaldı” sekmesinden ayrıca, yarıyıl sonunda ÖİDB web sayfasında yayınlanan Potansiyel Mezun Listesi bağlantısından takip edebilirsiniz.

ITÜ mezun kartı ne işe yarar?​

Derneğimiz tarafından verilen bu kart ile, İTÜ Sosyal Tesislerinin, İTÜ Ayazağa kapalı yüzme havuzunun kullanımında çeşitli indirimler sağlanmaktadır.

Geçici mezuniyet belgesini başkası alabilir mi?​

Geçici mezuniyet belgesini başkası alabilir mi?
Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, öğrencinin bizzat kendisine teslim edilir. Ancak bizzat gelememesi durumunda öğrencinin noter kanalıyla vekâlet verdiği vekillerine de verilebilir.

ITÜ mezuniyet Töreni 2021 ne zaman?​

ITÜ mezuniyet Töreni 2021 ne zaman?
2019-2020 ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Mezuniyet Törenimiz: 08 Eylül 2021, Çarşamba, 19.00. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Törenimiz: 09 Eylül 2021, Perşembe, 19.00. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Törenimiz: 10 Eylül 2021, Cuma, 19.00.

Mezun kartı nedir?​

Atatürk Üniversitesi mezunlarının diğer üniversitelerden ayrıcalıklı olduklarını hissedecekleri ve öğrenci iken yararlandıkları haklardan mezun olduklarında da ararlanabilecekleri bir uygulama…

Mezun Bilgi Sistemi ne işe yarar?​

Mezun Bilgi Sistemi, mezunlarımız ile üniversitemiz arasındaki bağı koparmamak için ve iletişimi korumaya yönelik oluşturulmuş bir iletişim aracıdır ve üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geçici mezuniyet belgesi kimlere verilir?​

Geçici mezuniyet belgesi kimlere verilir?
Üniversite öğrencileri başta olmak üzere ilköğretim, lise vb. kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında diploma aslını almasına kadar geçen süreçte talep etmesi halinde geçici mezuniyet belgesi alması mümkündür.

ITÜ mezuniyet töreni saat kaçta?​

ITÜ mezuniyet töreni saat kaçta?
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Törenimiz: 09 Eylül 2021, Perşembe, 19.00. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Törenimiz: 10 Eylül 2021, Cuma, 19.00.
ITÜ mezuniyet töreni ne zaman?​
Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan, İTÜ lisans ve lisansüstü mezuniyet törenleri pandemi koşullarına göre alınan tedbirler çerçevesinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde, 8-9-10 Eylül tarihlerinde üç gün boyunca sürdü. Törenlerin ilk günü olan 8 Eylül tarihinde 2020 ve 2021 lisansüstü öğrencileri bir arada cübbe giydiler.
Mezuniyet derecesi ne demek?​
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.

**ITÜ Mezun Oldum Mu?**

Merhaba! Mezuniyet durumunuzu kontrol etmek için, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından sunulan Öğrenci Bilgi Sistemi'nde (ÖBS) yer alan "Mezuniyetime Ne Kaldı" sekmesinden veya yarıyıl sonunda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında yayınlanan Potansiyel Mezun Listesi bağlantısından takip edebilirsiniz.

**ITÜ Mezun Kartı Ne İşe Yarar?**

İTÜ Mezun Kartı, İTÜ mezunlarına çeşitli indirimler sağlayan bir karttır. Bu kart ile İTÜ'nün sosyal tesislerini ve Ayazağa kapalı yüzme havuzunu kullanırken avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

**Geçici Mezuniyet Belgesini Başkası Alabilir Mi?**

Geçici mezuniyet belgesi veya diploma öğrenciye bizzat teslim edilir. Ancak öğrencinin bizzat gelemediği durumlarda noter kanalıyla vekâlet verdiği kişilere de belge verilebilir.

**ITÜ Mezuniyet Töreni 2021 Ne Zaman?**

2019-2020 ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Mezuniyet Töreni: 08 Eylül 2021, Çarşamba, saat 19.00. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Töreni: 09 Eylül 2021, Perşembe, saat 19.00. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Töreni: 10 Eylül 2021, Cuma, saat 19.00 şeklinde planlanmıştır.

**Mezun Kartı Nedir?**

Atatürk Üniversitesi mezunlarına özel olarak sunulan ve mezun olduktan sonra da ayrıcalıklardan faydalanmalarını sağlayan bir uygulamadır.

**Mezun Bilgi Sistemi Ne İşe Yarar?**

Mezun Bilgi Sistemi, mezunlar ile üniversite arasındaki iletişimi sürdürmek için oluşturulmuş bir araçtır ve mezunlar için ücretsiz bir hizmettir.

**Geçici Mezuniyet Belgesi Kimlere Verilir?**

Geçici mezuniyet belgesi genellikle üniversite öğrencilerine verilir. Ancak ilköğretim, lise gibi diğer eğitim kurumlarında öğrenim gören ve diploma aslını alana kadar geçici belgeye ihtiyaç duyan öğrenciler de talep ettiğinde bu belgeyi alabilirler.

**ITÜ Mezuniyet Töreni Saat Kaçta?**

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Töreni 09 Eylül 2021, Perşembe saat 19.00'da; 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Mezuniyet Töreni ise 10 Eylül 2021, Cuma saat 19.00'da gerçekleşecektir.

**ITÜ Mezuniyet Töreni Ne Zaman?**

Her yıl büyük coşkuyla kutlanan İTÜ lisans ve lisansüstü mezuniyet törenleri pandemi koşullarına göre tedbirler alınarak İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenmektedir.

**Mezuniyet Derecesi Ne Demek?**

Mezuniyet derecesi, öğrencilerin aldığı notların ortalaması üzerinden hesaplanan bir değerdir. Yüksek bir mezuniyet derecesi, öğrencinin başarılı olduğunu ve okulu başarıyla bitireceğini gösterir. Örneğin, tüm derslerden "pekiyi" notu alan bir öğrenci yüksek bir başarı derecesine sahip olacaktır.

Geri