AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İtü Denizcilik Fakültesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler arasında Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik ve Kabotaj İşleri Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ve Denizcilik ve Liman İşletmeciliği yer almaktadır. Gemi inşaatı, gemi makine sistemleri, deniz taşımacılığı, denizcilik işletmeleri ve liman işletmeciliği alanlarında eğitim verilmektedir. Bu bölümler öğrencilere denizcilik sektöründe kariyer yapma fırsatı sunmaktadır. İTÜ Denizcilik Fakültesi, kaliteli eğitim kadrosu ve modern altyapısıyla öğrencilere donanımlı bir eğitim imkanı sağlamaktadır.
İçindekiler

İtü Denizcilik Fakültesi Hangi Bölümler Var?​

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi, denizcilik sektöründe uzmanlaşmış bir fakültedir. Fakültede, öğrencilere denizcilik alanında çeşitli bölümler ve programlar sunulmaktadır. İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, gemi inşaatı ve gemi makineleri konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, gemi tasarımı, gemi yapıları, deniz makineleri ve gemi üretim süreçleri gibi konularda bilgi ve beceri kazanmaktadır. Mezunlar, gemi inşaatı ve gemi makineleri sektöründe çalışma imkanına sahiptir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, deniz ulaştırma işletmelerinin yönetimi ve işletilmesi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, denizcilik ekonomisi ve lojistik gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe yöneticilik yapabilirler.

Denizcilik ve Kabotaj İşleri Bölümü​

Bu bölümde, denizcilik sektörünün tüm yönleriyle incelenmesi amaçlanmaktadır. Öğrenciler, deniz hukuku, denizcilik politikaları, uluslararası deniz ticareti ve denizcilik yönetimi gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Denizcilik İşletmeleri İşletme Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, denizcilik işletmelerinin yönetimi ve işletilmesi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, denizcilik işletmelerinin finansmanı, pazarlaması, yönetimi ve organizasyonu gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe yöneticilik yapabilirler.

Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Bölümü​

Bu bölümde, liman işletmeciliği ve denizcilik lojistiği konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, liman işletmeciliği, konteyner taşımacılığı, denizcilik lojistiği ve liman güvenliği gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, deniz ulaştırma ve işletme konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz taşımacılığı, deniz ulaştırma sistemleri, denizcilik işletmeleri ve denizcilik politikaları gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, deniz bilimleri ve teknolojisi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz ekosistemleri, deniz biyolojisi, deniz jeolojisi ve deniz mühendisliği gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe araştırmacı veya mühendis olarak çalışabilirler.

Deniz Ulaştırma İşletme ve Yönetimi Bölümü​

Bu bölümde, deniz ulaştırma işletmelerinin yönetimi ve işletilmesi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, denizcilik ekonomisi ve lojistik gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe yöneticilik yapabilirler.

Denizcilik İşletmeleri İşletme ve Yönetimi Bölümü​

Bu bölümde, denizcilik işletmelerinin yönetimi ve işletilmesi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, denizcilik işletmelerinin finansmanı, pazarlaması, yönetimi ve organizasyonu gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe yöneticilik yapabilirler.

Denizcilik ve Liman İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü​

Bu bölümde, liman işletmeciliği ve denizcilik lojistiği konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, liman işletmeciliği, konteyner taşımacılığı, denizcilik lojistiği ve liman güvenliği gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Deniz Ulaştırma ve İşletme ve Yönetimi Bölümü​

Bu bölümde, deniz ulaştırma ve işletme konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz taşımacılığı, deniz ulaştırma sistemleri, denizcilik işletmeleri ve denizcilik politikaları gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi ve Mühendisliği Bölümü​

Bu bölümde, deniz bilimleri ve teknolojisi konularında eğitim verilmektedir. Öğrenciler, deniz ekosistemleri, deniz biyolojisi, deniz jeolojisi ve deniz mühendisliği gibi konuları öğrenerek, denizcilik sektöründe araştırmacı veya mühendis olarak çalışabilirler.

Deniz Ulaştırma ve İşletme ve Yönetim Mühendisliği Bölümü​

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi ve Mühendislik Bölümü​

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ve Yönetimi Bölümü​

İtü Denizcilik Fakültesi Hangi Bölümler Var?​

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde bulunmaktadır.
Denizcilik ve Yönetim Mühendisliği bölümü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde yer almaktadır.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümü İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde eğitim vermektedir.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Uzaktan Eğitim) bölümü İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesinde bulunmaktadır.
Maritime Business Administration programı İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde sunulmaktadır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü, denizcilik sektöründe yönetim ve işletme becerileri kazandırmayı amaçlar.
Denizcilik ve Yönetim Mühendisliği bölümü, denizcilik sektöründe liderlik ve yönetim yetkinlikleri geliştirir.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümü, deniz taşımacılığı ve lojistik alanında uzmanlaşmayı hedefler.
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Uzaktan Eğitim) bölümü, çalışanlara esnek eğitim imkanı sunar.
Maritime Business Administration programı, denizcilik işletmelerinin yönetimine odaklanır.

Geri