AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Itiraf ne demek TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Itiraf ne demek TDK?​

[isim] Başkaları tarafından bilinmesi sakıncalı görülen bir gerçeği saklamaktan vazgeçip açıklama, söyleme, bildirme: Hatıralarım demek; söylemek istediklerim, itiraflarım demek, söyleyebildiklerim demektir.
Itiraf etmek ne anlama gelir?
Başkalarınca bilinmesi kendi için sakıncalı görülen bir gerçeği saklamaktan vazgeçip açıklamak, söylemek, bildirmek.

Itif ne demek?​

Sözlükte “bilmek, tanımak; kendini tanıtmak; ikrar etmek” mânalarına gelen i’tirâf kelimesi, hukuk terimi olarak “kişinin kendisi aleyhine bir başkasına ait hakkı haber vermesi” anlamındaki ikrarla eş, inkârla da karşıt anlamlıdır.
Ifrat ne anlama gelir?
– Herhangi bir konuda çok fazla ileri gitme, ölçüyü aşma, aşırı davranma, taşkınlık ve tefrit karşıtı.
Bu kelime genellikle ifrat sözcüğü ile birlikte kullanılır. İfrat aşırı abartmak anlamına gelirken tefrit bir şeyi gereğince ciddiye almamak, önemsememek demektir. İslam inancına göre ifrat da tefrit de kişinin olayları yanlış yorumlamasına ve hata yapmasına neden olur.
Ifret geldi ne demek?
İfrit olmak kelimesinin genel anlamı şu şekildedir; – Çok fazla öfkelenmek, aşırı sinirlenmek ve sinirden kendini kaybetmek.

Ifrat ve tefrit nedir din?​

İfrat ve tefrit, daha iyisini yapabilme olanağı varken, olağandan geri kalma ve aşırı gitmek durumlarını ifade etmektedir. İfrat, Haddini aşma, ileri gitmek ya da unutmak fiillerini kapsayan bir terimdir. Tefrit ise aksine ihmalin, geri kalışın söz konusu olduğu bir fiildir.
Ifrat ve tefrit arasında orta yol takip etmek ne demek?
Kindî’den itibaren İslâm filozofları ahlâk ve davranışlarda aşırılıktan uzak durmayı, ılımlı ve dengeli olmayı öğütleyen âyet ve hadislerden de ilham alarak itidal kavramını “insan davranışlarının ifrat ve tefrit denilen iki aşırı uç arasında orta bir halde olması” şeklinde açıklamışlardır.

İfrit insana neler yapar?​

İfrit, İslam mitolojisinde güçlü ve zararlı olduğu düşünülen şeytanlara verilen isimdir. Cehennem cinlerinden bir grubun ismi olarak da inanılır. Negatif tasvirlerine rağmen, ifritler ahlaki bir düzlemde temelde kötü değildir; Tanrı’nın amacını bile gerçekleştirebilirler.
 
Geri
Üst