AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İtalyan Usulü Portakallı Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İtalyan Metodu Portakallı Tart Tanımı İçin Materyaller
1 adet portakal
2 su bardağı+1yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri yahut hindistan cevizi

İtalyan Metodu Portakallı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dilimlenmiş portakal rondoya alınır, üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek rondoda karıştırılır.
Karışım, uygun bir kaba alınır ve öteki materyaller eklenerek mikserle çırpılır.
Yağlı kağıt serilmiş, kalıba karışım boşaltılır.
Evvelden 180°ısıtılmış fırında 45-50dk pişirilir.
Büsbütün soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Ilıkken ikram edecekseniz, hindistan cevizi de konulabilir.
Not: sıcakken pudra şekeri koymayın, erir.

Kekin içi, hafif ıslak oluyor.

Kürdan denetimi yaparak fırından alın, her fırının pişirme müddeti değişebilir.

İtalyan Tarzı Portakallı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst