Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

İtalyan Usulu Fındıklı Kek Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli İtalyan Usulu Fındıklı Kek Tarifi


İşte size cayın yanında mukemmel duracak bir kek tarifi:

İtalyan Usulu Fındıklı Kek Malzemeler:

imagesitalyanusulufindiklikektarifiresimli5ad3cef1557e2

1 paket vanilya
175 g pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarcın
100 g margarin
200 g cok ince cekilmiş fındık
5 adet yumurta

İtalyan Usulu Fındıklı Kek Yapılışı:

Oncelikle İki ayrı kaseye yumurta beyaz ve sarılarını cok dikkatlice ayırın Ozellikle yumurta beyazlarının icine yumurta sarısı karıştırmamaya dikkat edin Eğer karışırsa yumurta beyazlarını kabartamayabilirsiniz Kasedeki yumurta sarılarının icine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Zeytinyağlı margarini, pudra şekerini, tarcını, vanilyayı ve fındığı koyup harc kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırın Diğer kasedeki yumurta beyazlarını mikser ile devamlı aynı yone cevirerek mikserin ucundan duşmeyecek hale gelene kadar kabartın En son olarak kabarttığınız yumurta beyazlarını bir buyuk kaşık yardımıyla yumurta sarılı karışıma ilave edip yavaşca karıştırın Karıştırma işlemini kuvvetli ve hızlı yaparsanız yumurta beyazları cokebilir

Kek harcını icine yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına alın Yağlı kağıt yok ise kek kalıbını cok iyi bir şekilde Sana Zeytinyağlı margarin ile yağlayıp unlayın Kekimizin yapımında un kullanmadığımız icin yağlı kağıt kullanmadan pişirdiğimizde kalıptan dilimleyerek cıkartmak zorunda kalabilirsiniz İtalyan usulu fındıklı keki onceden 185 derece de ısıtılmış fırında 3035 dakika pişirip kalıbında en az 15 dakika bekletip iyice soğutun Uzerine bir suzgec yardımıyla pudra şekeri serpip vanilyalı veya fındıklı dondurma ile servis edin
 
Geri
Üst