AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

İtalyan Spagettisi (Spaghetti Napoletana)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
İtalyan Spagettisi (Spaghetti Napoletana) Tanımı İçin Gereçler
1 paket spagetti
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Napoliten Sos İçin
1 adet küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
4 adet sulu domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber ve kekik

İtalyan Spagettisi (Spaghetti Napoletana) Tanımı Yapılışı

Spagetti klasik bir biçimde pişirilirken sos için tencereye soğan rendelenir zeytinyağlı tavada orta ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
Daha sonra üzerine rendelenen sarımsakta ek edilir ve tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırılır.
İçine rendelenmiş domates ek edilir. Sırasıyla sirke tuz ve karabiber atılır 2-3 dakika sonra domates salçası konulur.
Sarı suyunu azcıkta olsa çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve içine isteğe nazaran daha fazla kekik ve fesleğen ek edilir.
Sonra makarnanın içine hepsi dökülür ve hoş bir biçimde karıştırılır. Spaghetti napoletana (İtalyan makarna)mız hazır afiyetler diliyorum
 
Geri
Üst