İtalyan Ekmeği (Focaccia)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tanımı İçin Gereçler

Materyalleri İçin
650gr un (5 su bardağı )
2,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket ınstant maya
Yarım çay bardağı zeytinyağı (Fırın kabına alırken )
Üzeri İçin
Zeytin
Domates
Biberiye
Taze kekik
Mor soğan
Deniz tuzu

İtalyan Ekmeği (Focaccia) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kapına un alınıp ınstant maya karıştırılır. Ortası çukur açılıp başka materyaller eklenir yoğurma başlanır. Hafif ele yapışan hamur olması gerekiyor. Daha sonra üzeri streçlenip sofra bezi ile örtülür 1 saat mayalamaya bırakılır.
Mayalama süreci bittikten sonra fırın kapına zeytinyağı dökülür ve üzerine hamuru ekliyoruz. Tepsideki yağ ile elimiz yağlayıp tepsiye hamuru yaydırıyoruz.
Tepsi boyutuna gelen hamuru parmak uçlarımızla bastırıyoruz çukur çukur olması için. Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz.
Gereçleri koyarkende hamura bastırarak koyuyoruz. En son olarakta üzerine deniz tuzu gezdiriyoruz.
Soğuk fırında 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun… Daha fazla tanım ve ayrıntıları için instagram sayfama bekliyorum: mervenin_lezzetleri16.
 
Geri
Üst