AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Italya denklik belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Italya denklik belgesi nasıl alınır?​

(Resmi kurumlar tarafından verilmiş olan) Yabancı eğitim belgelerinin İtalya’daki değerini ve kullanılabilirlik alanlarını (denklik) öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, Türkiye’deki İtalyan temsilciliklerine başvurarak denklik belgesi talep ederler.

Italyan Lisesi paralı mı?​

Italyan Lisesi paralı mı?
İtalyan Lisesi’nin 2018-2019 öğretim yılı öğrenim ücreti 37.000 TL.

Maturita diploması nedir?​

İtalyan devletinin lise eğitiminden sonra öğrencileri belli sınavlardan geçirerek verdiği lise diplomasıdır. Maturità diploması na sahip olabilmek için İtalyanca verilen derslerden 10 üzerinden en az 6 (Geçer Not) alınması gerekmektedir. Tüm aşamalar sonucunda öğrencilere Maturità final notu verilir.

Italyan Lisesi burs veriyor mu?​

Italyan Lisesi burs veriyor mu?
Öğrencinin gelir durumu ve başarı gibi ölçütleri esas alınarak, Bursluluk Komisyonu tarafından belirlenen oranlarda, okul mevcudunun yüzde 3’ü kadar öğrenciye burs verilmektedir.
Italyan Lisesi kaç kişilik?​
Özel İtalyan Lisesi
İtalyan Lisesi “Liceo Italiano di Istanbul”, Istituti Medi Italiani, I.M.I.
Sınıflar | Hazırlık, Lise 1-4
Öğrenci sayısı | yaklaşık 400
Öğretmen sayısı | 36
Adresi | Tomtom Kaptan sk. No: 3 Beyoğlu, İstanbul

Dichiarazione di Valore ne demek?​

Dichiarazione di Valore ne demek?
italya’ya egitim amacli gidiyorsaniz her okulun mutlaka istedigi ‘denklik belgesi’nin italyancasi. resmi olarak bu adla gectiginden kimse ‘denklik belgesi’ demiyor. kisaca buyuk harfle ‘dv’ dendigi de oluyor.

Diploma denklik belgesi nereden alınır?​

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Alman Lisesi paralı mı?​

Alman Lisesi paralı mı?
Alman Lisesi: Öğrenim ücreti peşin 43 bin 400 TL, 10 taksit 46 bin 600 TL.

Galileo mu Italyan Lisesi mi?​

Yabancı özel lise statüsündeki Galileo Galilei İtalyan Lisesi LGS puanına göre öğrenci alıyor. Lisenin kontenjanı nedir?

Matura Diploması nasıl alınır?​

Matura Diploması nasıl alınır?
MATURA İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR? Öğrenciler lise 3’üncü sınıfta eğer Matura okumak istiyorsa lise 2’inci sınıf karnesinde kırık not olmamalı. Ayrıca Almanca,Türkçe, İngilizce, Matematik, Biyoloji, Fizik ve Kimya derslerinin yılsonu not ortalaması en az 3 olmalı.
Italyan lisesi kaç puanla alıyor?​
2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılı için Özel İtalyan Lisesi taban puanını 390 olarak belirledi.

İtalya'da denklik belgesi alma süreci hakkında bilgi vermek isterim. Yabancı eğitim belgelerinin İtalya'da geçerliğini ve kullanılabilirliğini belirlemek için resmi kurumlar tarafından verilen denklik belgesi, Türkiye'deki İtalyan temsilciliklerinden talep edilebilir. Bu belge, eğitim belgenizin İtalya'daki karşılığı ve hangi alanlarda kullanılabileceği konusunda size bilgi sağlayacaktır.

İtalyan Lisesi, ücretli bir eğitim kurumu olup 2018-2019 öğretim yılı için öğrenim ücreti 37.000 TL olarak belirlenmiştir. Maturità diploması ise İtalyan devletinin lise eğitiminden sonra öğrencilere verdiği bir lise diplomasıdır. Öğrencilerin belirli sınavları başarıyla geçerek almaya hak kazandığı bu diploma için İtalyanca derslerden en az 6 geçer not almak gerekmektedir.

Italyan Lisesi, öğrencilerin gelir durumu ve başarı kriterleri gibi faktörlere bağlı olarak belirlenen kriterlere göre burs imkanı sunmaktadır. Burslar, Bursluluk Komisyonu tarafından belirlenen oranlarda ve okul mevcudunun yüzde 3'ü kadar öğrenciye verilmektedir.

Özel İtalyan Lisesi'nin öğrenci sayısı yaklaşık 400 olup, öğretmen sayısı ise 36 olarak belirtilmektedir. Okulun adresi ise Tomtom Kaptan sk. No: 3 Beyoğlu, İstanbul'dur.

Denklik belgesinin İtalyanca karşılığı olarak "Dichiarazione di Valore" adı verilmektedir. Eğitim amaçlı İtalya'ya giden öğrencilerin bu belgeyi talep etmeleri gerekebilir. Belgelerinizi değerlendirmek ve denklik belgesi almak için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na başvurabilirsiniz.

Alman Lisesi'nin ise öğrenim ücreti peşin 43 bin 400 TL veya 10 taksit halinde 46 bin 600 TL olduğu belirtilmektedir. Matura Diploması ise öğrencilerin lise eğitimi sonrasında sunulan bir diplomadır ve başvuru şartları arasında not ortalamalarının belirli düzeyde olması bulunmaktadır. Özel İtalyan Lisesi'nin taban puanı ise 2018-2019 eğitim öğretim yılı için 390 olarak belirlenmiştir.

Geri