AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isyerlerinde is hangi durumlarda durdurulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Işyerlerinde iş hangi durumlarda durdurulur?​

(2) Çok tehlikeli sınıfta yer alan maden, metal, yapı işleri ile tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerin yapıldığı veya büyük endüstriyel kazaların olabileceği işyerlerinde, risk değerlendirmesi yapılmadığının tespit edilmesi halinde iş durdurulur.

İş sağlığı ve güvenliği kanununa göre işyeri durdurma heyetinde kaç müfettiş bulunur?​

İş sağlığı ve güvenliği kanununa göre işyeri durdurma heyetinde kaç müfettiş bulunur?
İşin Durdurulması Nasıl Uygulanır? İş sağlığı ve güvenliği bakımından teftişe yetkili üç iş müfettişinden oluşan heyet, iş sağlığı ve güvenliği bakımından teftişe yetkili iş müfettişinin tespit tutanağı üzerine, tespit tarihinden itibaren iki gün içerisinde işin durdurulmasına karar verebilir.

İş güvenliği uzmanının işi durdurma yetkisi var mıdır?​

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme, iş güvenliği uzmanlarına işi durdurma yetkisi veriyor. İş güvenliği uzmanları işyerlerinde tehlike arz eden bir durum ile karşılaştıklarında işverene bildirerek acil olarak düzeltilmesi isteyecek.

Iş durdurma yetkisi kime aittir?​

Iş durdurma yetkisi kime aittir?
(3) İşin durdurulması kararı, ilgili mülki idare amirine ve işyeri dosyasının bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne bir gün içinde gönderilir. İşin durdurulması kararı, mülki idare amiri tarafından yirmidört saat içinde yerine getirilir.

İş durdurma nedir?​

yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde ; bu tehlike giderilinceye kadar , hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden doğabilecek riskin etkileyebileceği alan ile çalışanlar dikkate alınarak , iş …

Aşağıdaki hallerden hangisi iş kazası sayılmaz?​

Aşağıdaki hallerden hangisi iş kazası sayılmaz?
Örneğin, işveren sigortalıya araç tahsis etmişse, sigortalının bu araçla işe gidiş geliş sırasında yaptığı trafik kazası iş kazası sayılıyor. Ancak sigortalı kendi arabasıyla işe gelip gidiyorsa bu gidiş geliş esnasında yaşanan kaza iş kazası olarak değerlendirilmez.
 
İşyerlerinde işin durdurulmasıyla ilgili bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. İş sağlığı ve güvenliği kanununa göre işyeri durdurma heyetinde üç iş müfettişi bulunmaktadır. Bu heyet, iş sağlığı ve güvenliği bakımından teftişe yetkili iş müfettişlerinin tespit tutanağı üzerine, tehlikeli durumların tespit edilmesi durumunda işin durdurulmasına karar verebilir.

İş güvenliği uzmanları da 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre işi durdurma yetkisine sahiptir. Tehlike arz eden durumlarla karşılaştıklarında işverene bildirim yaparak acil olarak düzeltilmesini isteyebilirler.

Iş durdurma yetkisi genel olarak ilgili mülki idare amirine ve Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğüne aittir. İşin durdurulması kararı, ilgili mercilere bildirilerek yerine getirilir ve konuyla ilgili detaylar raporlanır.

İş durdurma, çalışanların hayati tehlikelerle karşılaştığı durumlarda geçici olarak işin durdurulması ve tehlikenin giderilmesine kadar işverenin gerekli önlemleri alması anlamına gelir.

Son olarak, iş kazası kavramıyla ilgili verdiğiniz örnekte, işveren tarafından tahsis edilen araçla işe giderken yaşanan kaza genellikle iş kazası olarak değerlendirilirken, sigortalının kendi aracıyla işe gitmesi durumunda bu tür kazalar genellikle iş kazası olarak kabul edilmez.
 

Similar threads

Geri
Üst