Isyerinin tasinmasi veya calisma sartlarinin degistirilmesi halinde isci kidem tazminatini alarak isten ayrilabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
246.768
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Işyerinin taşınması veya çalışma şartlarının değiştirilmesi halinde işçi kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilir mi?​

Soru 8: İşyerinin taşınması veya çalışma şartlarının değiştirilmesi halinde işçi kıdem tazminatını alarak işten ayrılabilir mi? İşçi tarafından 6 gün içinde kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamamaktadır. Bu durum kıdem tazminatı açısından özel bir durum arz etmemektedir.

Belirli süreli iş sözleşmesi kıdem tazminatı ödenir mi?​

Belirli süreli iş sözleşmesi, esaslı bir neden olmadıkça, birden fazla üst üste (zincirleme) yapılamaz. İş sözleşmelerinin belirsiz süreli olması asıl, belirli süreli olması istisnadır. Kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde sona erer ise kıdem tazminatı ödenecektir.
Işyeri taşınırsa tazminat alınır mı?
İşyerinin Taşınması Halinde İşçinin Hakları İşveren bunu yapmazsa, işçiyi yeni adresteki işyerinde çalışmaya devam etmesi konusunda zorlarsa bu durumda da işçi ihbar süresini beklemeden iş akdini feshedebileceği gibi, bir yıllık çalışma süresini doldurmuşsa işverenden kıdem tazminatı da talep edebilir.

Farklı şirkete geçirilen işçi kıdem tazminatı alabilir mi?​

Mevcut kanunlarda, aynı anda birden fazla iş yerinde sigortalı olmayı engelleyecek herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Bu nedenle birden fazla iş yerinde çalışmanın bir sakıncası yok. Aynı işverenin, vergi numarası tek ve şubeleri olan şirketinde, şubesi değiştirilen çalışanlar için kıdem tazminatı ödenmesine gerek yok.

Sözleşmeli işçi kıdem tazminatı alır mı?​

KIDEM VE İHBAR Belirli süreli iş sözleşmesinin, sözleşme süresinin bitimi ile sona ermesi hali, kanunda sayılan sebepler arasında yer almıyor. Buna göre, belirli süreli iş sözleşmesi, sözleşme süresinin sona ermesine bağlı olarak kendiliğinden sona erdiğinde, kıdem tazminatına hak kazanılamıyor.
Kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde iş sözleşmesi sona eren işçiye çalıştığı her yıl için kaç günlü ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir?
Feshedilmesi veya kadının evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzusu ile sona erdirmesi veya işçinin ölümü sebebiyle son bulması hallerinde işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet aktinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir.
Kıdem tazminatında her yıl için ödenecek 30 günlük ücret artabilir. 1475 sayılı İş Kanununun 14’ncü maddesi, kıdem tazminatı ile ilgili 30 günlük sürenin hizmet akitleri veya toplu iş sözleşmeleri ile işçi lehine değiştirilebileceğini belirtmektedir.
 
Geri
Üst