AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isyerinde iki iscinin kavga etmesi is kazasi midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Işyerinde iki işçinin kavga etmesi iş kazası mıdır?​

İş kazası durumunda işverenin kusursuz sorumluluğu söz konusu olur. İki işçinin kavga etmesi, kavganın gelişimine göre iş kazası olabilir de olmayabilir de. Bu tamamen iş kazası için gereken şartların olayda gerçekleşip gerçekleşmediğine bağlı bir durumdur.

Çok istediğimiz bir şey için nasıl dua etmeliyiz?​

‘Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel’azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ‘ Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.
Zalimden hakkını almak için hangi dua okunur?
O dua da şöyledir: La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim. Anlamı: Allah’ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar.
Koruyucu dualar nelerdir?
Korunma Duaları Nelerdir? Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb’ül-arş’il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah’il Aliyy’il Azim. Bu dua kötülükten korunmak için okunan duadır. Anlamı bakımından Allah’ın tek olduğunu söyler.

İş yerinde kavga edersek ne olur?​

İşverenin kavgayı ve bunu yapan işçiyi öğrenmesinden itibaren altı işgünü içinde iş sözleşmesini derhal feshetme hakkı bulunmaktadır. Bu şekilde kavga eden işçi kıdem tazminatına hak kazanamayacağı gibi, işsizlik ödeneğinden de yararlanamayacaktır.

Personele hangi durumlarda tutanak tutulur?​

Eğer işçi, sözleşmeye aykırı ya da iş yerinin kural ve düzenine aykırı bir davranışla ve ihlalde bulunur ise bu eylemin ya da ihlalin yazılı kayıt altına alınması, tutanak tutulmasını gerektirmektedir. İş yerinde tutanak ne anlama gelir sorusu, ihlalin ya da eylemin yazılı olarak kayıt altına alınması anlamındadır.
Istediğin bir şeyin olması için ne yapmak gerekir?
İsteklerin kabul olması için okunması tavsiye edilen dua ve ayetler şöyle;
- 1.AYET: Hasbiyallahü la ilahe illa hu. Allah bana yeter.
- AYET: Hasbünallahu veni’mel vekil. Allah bize yeter.
- 3.AYET: İyyake na’büdü ve iy’yake nestain.
- AYET: Velhamdü lillahi rabbil alemin.
- TÜRKÇE DİLEK DUASI.
Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?
Gün boyunca, her işinde Allah’ın rızasını gözeten Resûl-i Ekrem (s.a.s), daima O’na dayanır, güvenir ve “Allah’ım! Bana hayırlısını ver ve benim için en hayırlısını seç.” diye dua ederdi. “Allah’ım! Bize dünyada iyilik ver, âhirette de iyilik ver.

Istemediğim birinden nasıl kurtulurum dua?​

İşte detaylar… Kale haza firaku beynı ve beynik se ünebbiüke bi te’vıli ma lem testetı’ aleyhi sabra. Vasbir li hukmi rabbike fe inneke bi a’yuninâ, ve sebbih bi hamdi rabbike hîne tekûm.

Musibetten kurtulmak için ne yapılmalı?​

Musibet anında da Rasulullah’ın (sav) ettiği dualar vardır. Anlamı: “ Biz (Müslümanlar) Allah (u teala)ya aidiz ve ona dönücüleriz. Allah’ım, başıma gelen bu musibet nedeni ile bana ecir ihsan eyle ve daha hayırlı olanı bana ihsan eyle, bağışla.”
Zırh duası nedir?
Peygamber ellerini açarak Allah’a dua etmiş, bunun üzerine gök kapıları açılarak Cebrâil gelmiş ve, “Ey Muhammed! Rabbin sana selâm ediyor ve üzerindeki zırhı çıkarıp bu duayı okumanı istiyor. Bu dua hem sana hem de ümmetine zırhtan daha sağlam bir emniyet sağlayacaktır” demiştir.
Iki kişi kavga ederse ne olur?
KARŞILIKLI KAVGA CEZASI Karşılıklı olarak iki kişinin birbirini darp etmesi halinde, her iki taraf da birbirinden şikayetçiyse açılacak soruşturmada müşteki-şüpheli sıfatı olacaktır. Karşılıklı kavga cezası nedir sorusuna verilecek yanıt, Türk Ceza Kanunu m. 86’da mevcuttur.

Geri