- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
İşveren sakala karışabilir mi?
İşyerinde işveren yayınladığı bir kılık kıyafet talimatnamesi ile çalışanların sakal uzatmasını yasaklar ve buna uymayan çalışanları işyerine almaz. İşverenin yayınladığı talimatname ile işyerinde uyulması gereken kılık kıyafet kuralları ile sakal boyunun düzenlenmesi kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilemez.Devlet memurları sakal bırakabilir mi?
ı) Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.Sakallı aşçı olur mu?
Sakallı aşçı olur mu Yargıtayın kararında, yapılan iş ile kılık kıyafeti önemsediklerini ve işçinin yaptığı işe uyumlu olması gerektiğine de dikkat çekilerek, şöyle denildi: “Örneğin bir aşçının sakal ve bıyık bırakması veya bir cerrahın uzun saçlı olması kabul edilemez.
Hakemlere sakal yasak mı?
Türkiye’de her hakem istediği şekilde sakal ve bıyık bırakabilir.Özel hastanede sakal serbest mi?
Özel yani devlete ait olmayan hastanelerde çalışan erkek hemşireler ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi dışında servislerde veya acil servislerde kısa bir şekilde top sakal ve bıyık bırakabiliyor. Hatta top sakal dahi bırakamayabilirsiniz, yönetmeliğe göre sadece bıyık kabul görebilir.Kadın memur Kot giyebilir mi?
Kadınlar; Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir.