AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Isveren is kazasi bildirimi kac gun icinde yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.254
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

İşveren iş kazası bildirimi kaç gün içinde yapılmalı?​

İş kazası; gerçekleştiği günü takiben üç iş günü içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmelidir. İş kazası tutanağının tutulması halinde ceza vermeye yetkili idari kurum tarafından işveren aleyhine idari para cezası verilir.

İşveren iş kazalarını kazadan sonra kaç iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmek zorundadır?​

Kanunun 5 inci maddesinin (g) bendinde sayılan sigortalının iş kazası geçirmesi halinde, işvereni tarafından kazanın olduğu ve ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi bulunmayan ülkelerdeki yerel kolluk kuvvetlerine derhal, Kuruma da kazadan sonraki 3 iş günü içinde bildirilmesi gerekmektedir.
Iş kazaları nasıl bildirilir?
İş kazaları, Sosyal Güvenlik Kurumu’na elektronik ortamda veya doğrudan müracaat ederek yazılı şekilde bildirim yapılabilir. Elektronik ortamda yapılan bildirimleri e-devlet sayfasından yapabilirsiniz. Elektronik ortamda yapılan bildirimlerde başka bildirim yapılmasına gerek yoktur.
İş kazası cezasını kim öder?
Ancak işveren tarafından iş kazası bildirimi kuruma zamanında yapılmaz ise işverene karşı yaptırım uygulanır. Bunun sonucu SGK tarafından karşılanan geçici iş göremezlik ödeneği kurum tarafından işverenden tahsil edilmektedir.

Işveren Perşembe günü olan iş kazasını online olarak en son hangi gün bildirmesi gerekir?​

Buna göre, iş kazası bildiriminin işveren tarafından kazadan sonraki 3 iş günü içinde, sağlık hizmet sunucuları tarafından da iş kazasının sağlık hizmet sunucusuna intikal ettiği tarihten itibaren en geç on gün içinde Kurumumuza yapılması gerekmektedir.

Iş kazası olduğu takdirde kaza gününden itibaren 3 iş günü içerisinde SGK’ya bildirme sorumluluğu kime aittir?​

İş kazası olursa işveren ne yapacak? Sigortalıların “İş Kazası” geçirmeleri halinde işverenleri, kazanın olduğu yerdeki yetkili kolluk kuvvetlerine derhal, Kuruma (SGK) en geç kazadan sonraki 3 iş günü içinde haber vermek zorundalar.
6331 sayılı iş sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre meydana gelen iş kazaları işveren tarafından ne şekilde nereye bildirilir?
6331 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göre işveren, sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını, öğrendiği günden itibaren üç iş günü içinde, meslek hastalığı tanısı koymakla yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları ise tanı koydukları vakaları en geç on içinde …
İş kazasinda kayit ve bildirimi kim yapar?
İş kazası bildirimi, 5510 sayılı kanunun 4/1-a maddesi kapsamında bulunan ve hizmet akdi kapsamında bir veya birden fazla işverene bağlı olarak çalışanlar bakımından işveren tarafından yapılmalıdır.
6331 sayılı Kanundaki Düzenleme 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun “İş kazası ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirimi” başlıklı 14 üncü maddesinde ise işveren tarafından iş kazalarının kazadan sonraki üç iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirileceği belirtilmiştir.
İş Kazası Bildirmeme Cezası İşçisi iş kazası geçiren işveren bunu zamanında SGK’ya bildirmezse, geç bildirdiği tarihe kadar işçiye Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası, işverenden geri tahsil edilecektir.
 
Geri
Üst