AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Istisnai vatandaslik asamalari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.424
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Istisnai vatandaşlık aşamaları nelerdir?​

Türk Vatandaşlığının İstisnai Olarak Kazanılması*
- 1) Doğumla kazanılan Türk vatandaşlığı, soy bağı veya doğum yeri esasına göre kendiliğinden kazanılır.
- 2) Sonradan kazanılan Türk vatandaşlığı, yetkili makam kararı veya evlat edinilme ya da seçme hakkının kullanılması ile gerçekleşir (5901 sayılı Kanun, m.9).

Istisnai vatandaşlık ne demek?​

Istisnai vatandaşlık ne demek?
Söz konusu kanun maddesinde, yabancının milli güvenlik ve kamu düzenine engel bir durumunun olmaması şartıyla İç İşleri Bakanlığı’nın teklifi, Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Türk Vatandaşı olabileceği düzenlenmiştir.

Vatandaşlık dilekçesi nereye gönderilir?​

Türk Vatandaşlığının kazanılmasında başvurular yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe (il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü), yurt dışında ise dış temsilciliklere bizzat veya bu hakkın kullanılmasına ilişkin özel vekâletname ile yapılır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmez.

Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması nedir?​

Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması nedir?
İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması Türkiye’ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen ve ilgili bakanlıklarca haklarında gerekçeli teklifte bulunulan kişiler.

Vatandaşlık aşamaları nelerdir?​

Türk vatandaşlığı başvurusu aşamaları şu şekildedir:
- Gereken şartların yerine getirilmesi.
- Gerekli belgelerin hazırlanması
- Hizmet bedelinin yatırılması
- Yerleşim yerindeki valiliğe başvuruda bulunulması
- Gerekirse ek belgelerin temin edilmesi.
- Mülakat aşamasının geçilmesi.

Vatandaşlık karar aşaması kaç gün kaldı?​

Vatandaşlık karar aşaması kaç gün kaldı?
Avukat olmadan yapılan başvurular ortalama 2 sene içerisinde sonuçlanmaktadır. Vatandaşlık avukatı ile ise vatandaşlık başvurusu sonuçlanma süresi 6 ay-1 sene arasında olacaktır.

Istisnai vatandaşlık kaç ayda sonuçlanır?​

Başvuru sahipleri işlem aşamalarında SMS veya e-posta yoluyla bilgilendirilirler. Başvurular 6 ay ile 24 ay aralığında bir sürede sonuçlanabilir. Türk Vatandaşlığına geçme başvurusu yapan her yabancının Türkçe isim ve soyad seçme hakkı bulunmaktadır.

Vatandaşlık hizmet bedeli ne kadar?​

Vatandaşlık hizmet bedeli ne kadar?
2) Usulüne göre onaylanmış doğum belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi, 3) Hangi ülke vatandaşı olduğunu gösteren belge, 4) Evlat edinilenin veli ya da vasisi olduğunu gösteren belge, 5) Hizmet bedelinin (115,00TL) Maliye veznesine yatırıldığını gösterir makbuz.

Genel olarak Türk vatandaşlığının kazanılması ne kadar sürer?​

Vatandaşlık ön inceleme ne kadar sürer?​

Vatandaşlık ön inceleme ne kadar sürer?

Vatandaşlığa uygun ev ne demek?​

Ev alana vatandaşlık programına göre yabancılar Türkiye’de istediği yerden gayrimenkul alma şansına sahiptirler ve 4-6 ay içinde Türkiye vatandaşı olmaktadırlar. Türkiye gibi emlak ve inşaat sektörünün çok canlı olduğu bir ülkede konut sahibi olmak ise çok iyi bir yatırım yöntemidir.

Vatandaşlık başvurusu hangi aşamalardan geçiyor?​

Vatandaşlık başvurusu hangi aşamalardan geçiyor?

Türk vatandaşlığı ne aşamada?​

5- Türk Vatandaşlığına alınma başvurusu yaptım işlemlerimin hangi aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim. Genel Müdürlüğümüze ait www.nvi.gov.tr sitesinden dosya numarası ya da kimlik bilgilerinizi girmek suretiyle işlemlerinizin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Türk vatandaşlığına geçmek ne kadar sürer?​

Türk vatandaşlığına geçmek ne kadar sürer?

Vatandaşlık Sorgulama ne aşamada?​

Vatandaşlık sorgulama işlemi yapabilmek için nvi.gov.tr web adresine giriş yapmanız gerekmektedir, sonrasında ise vatandaşlık başvurum ne aşamada? sayfasını ziyaret ederek başvuru yapmış olan bireye ait ” Başvuru numarası ve Doğum Tarihi ” bilgileri ile online vatandaşlık sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Istisnai vatandaşlık, belirli koşullar sağlandığında kişilere verilen özel bir vatandaşlık türüdür. Bu kapsamda Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, Türkiye'ye önemli katkılarda bulunmuş kişilere verilen bir ayrıcalıktır. Bu kişiler; Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren, bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmet veren veya vereceği düşünülen kişilerdir. İlgili bakanlıkların gerekçeli teklifiyle bu kişilere istisnai vatandaşlık verilebilir.

Başvurular, yurt içinde yerleşim yerinin bulunduğu valiliğe (il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü) veya yurt dışında dış temsilciliklere bizzat veya özel vekâletname ile yapılabilir. Bașvuruların posta yoluyla yapılması kabul edilmez. Başvuru sürecinde aşamalar şunlardır; gereken şartların yerine getirilmesi, gerekli belgelerin hazırlanması, hizmet bedelinin yatırılması, valiliğe başvuruda bulunulması, gerekirse ek belgelerin temini ve mülakat așamasının geçilmesi gerekmektedir.

Başvuru sahipleri işlem aşamalarında SMS veya e-posta yoluyla bilgilendirilirler ve başvurular 6 ay ile 24 ay arasında bir sürede sonuçlanır. Türk Vatandaşlığına geçme başvurusu yapan her yabancının Türkçe isim ve soyad seçme hakkı bulunmaktadır.

Eğer Türk vatandaşlığına başvuruda bulunduysanız ve işlemlerinizin durumunu öğrenmek istiyorsanız, [www.nvi.gov.tr](http://www.nvi.gov.tr) adresinden dosya numaranız veya kimlik bilgilerinizle işlemlerinizin son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Türk vatandaşlığına geçme süresi genellikle ortalama 2 sene olup, avukat eşliğinde yapılan başvurularda bu süre 6 ay ile 1 sene arasında değişebilir.
 
Geri
Üst