İstiridye Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tane yumurta
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un(kontrollü)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon

İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbet hazırlanıyor.
Tencereye şekeri ve suyu alalım.
Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında limon suyu ekleyelim.
orta ateşte 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
Unu azar azar denetimli ekleyelim.
Yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp bardakla istiridye deseni verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca şerbetiyle buluşturalım.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.
İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst