İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
250 gram (1 paket) istiridye mantarı
400 gram (1 paket) tavuk göğüsü
1 adet domates
1 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini kapatacak kadar kaşar peyniri rendesi
İstediğiniz baharatlar

İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp kavuralım (kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişirin).
Nemli bezle sildiğimiz mantarları da küp küp doğrayalım.
Mantarları tavukların üzerine ekleyelim ve pişirmeye devam edelim. (mantarlarda suyunu salıp çekene kadar pişecek. )
Pişmiş mantarın üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyip 2- 3 dakika kadar kavuralım.
Soğanlardan sonra salça ekleyip kavuralım.
Salça homojen şekilde dağıldıktan sonra biberleri ekleyip pişirelim.
Biberler piştikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika kadar daha pişirelim.
En son olarak baharatını ekleyip karıştıralım.
Yemeğimiz piştikten sonra güveçlere alıp üzerini kaşar peyniri ile kaplayalım.
Peynirler eriyene kadar da fırında pişirelim. (güveçlerinizin çatlamaması için güveçleri fırın tepsisine dizip tepsiye biraz su ekleyebilirsiniz. )
Kaşarlar eridikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İstiridye Mantarlı Tavuk Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst