İstinye Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye

İstinye Üniversitesi, çeşitli bölümlere sahip bir eğitim kurumudur. Üniversitede tıp, hukuk, mühendislik, işletme ve iletişim gibi farklı bölümler bulunmaktadır. Tıp bölümü, öğrencilere sağlık alanında uzmanlaşma imkanı sunar. Hukuk bölümü ise öğrencilere hukuki bilgi ve becerileri kazandırır. Mühendislik bölümü, öğrencilere teknik ve teknolojik konularda eğitim verirken, işletme bölümü öğrencilere iş dünyasında yönetim becerilerini geliştirme fırsatı sunar. İletişim bölümü ise öğrencilere medya ve iletişim alanında uzmanlaşma imkanı sağlar. İstinye Üniversitesi, öğrencilere geniş bir bölüm seçeneği sunarak, farklı alanlarda uzmanlaşmalarına olanak tanır.
İçindekiler

İstinye Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstinye Üniversitesi, çeşitli alanlarda eğitim veren bir üniversitedir. Üniversitede şu an için 19 farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler şunlardır:
1. Psikoloji: İnsan davranışları ve zihinsel süreçler üzerine çalışmalar yürüten bir bölümdür.
2. İşletme: İşletme yönetimi, pazarlama, finans gibi konuları içeren bir bölümdür.
3. Hukuk: Hukuk bilimi ve adalet sistemleri üzerine eğitim veren bir bölümdür.
4. Mimarlık: Yapı tasarımı ve planlama üzerine odaklanan bir bölümdür.
5. İletişim: Medya, gazetecilik, halkla ilişkiler gibi iletişim alanlarında eğitim veren bir bölümdür.
6. Tıp: Tıp bilimleri, hastalıklar ve tedaviler üzerine eğitim veren bir bölümdür.
7. Diş Hekimliği: Ağız ve diş sağlığı üzerine eğitim veren bir bölümdür.
8. Eczacılık: İlaç ve ilaç kullanımıyla ilgili eğitimlerin verildiği bir bölümdür.
9. Hemşirelik: Sağlık hizmetlerinde hasta bakımı ve sağlık takibi konularında eğitim veren bir bölümdür.
10. Beslenme ve Diyetetik: Sağlıklı beslenme ve diyet konularında eğitim veren bir bölümdür.
11. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon: Fiziksel tedavi ve rehabilitasyon konularında eğitim veren bir bölümdür.
12. İngilizce Öğretmenliği: İngilizce dil öğretimi üzerine eğitim veren bir bölümdür.
13. İnsan Kaynakları Yönetimi: İnsan kaynakları planlaması, işe alım ve çalışan yönetimi konularında eğitim veren bir bölümdür.
14. Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım üzerine eğitim veren bir bölümdür.
15. Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve uygulaması üzerine eğitim veren bir bölümdür.
16. Endüstri Mühendisliği: Üretim süreçleri, verimlilik ve işletme optimizasyonu konularında eğitim veren bir bölümdür.
17. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı: İç mekan tasarımı ve çevre düzenlemesi üzerine eğitim veren bir bölümdür.
18. Gıda Mühendisliği: Gıda üretimi, işleme ve kalite kontrolü konularında eğitim veren bir bölümdür.
19. Turizm İşletmeciliği: Turizm sektörü ve işletmecilik konularında eğitim veren bir bölümdür.

İstinye Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

İstinye Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi bulunmaktadır.
İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sağlık alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde medya ve iletişim alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde işletme ve yönetim alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretmenlik alanında eğitim verilmektedir.

İstinye Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sanat alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde fen ve edebiyat alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ilahiyat alanında eğitim verilmektedir.
İstinye Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde mimarlık ve tasarım alanında eğitim verilmektedir.

Geri